Ronaldo bajba kerülhet kirohanása miatt (Fotó: AFP)

Cristiano Ronaldo Szerbia ellen a 92. percben szerzett  győztes gólt, azonban a találatot tévesen nem adta meg a játékvezető. A vb-selejtezők során nem alkalmaznak gólvonal-technológiát, sem videobírót, így a játékvezető 2–2-es végeredménnyel fújta le a találkozót. Ronaldo a téves ítélet után, de még a lefújás előtt dühében földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és elviharzott a pályáról.

A játékvezető a lefújás után elnézést kért a portugáloktól az óriási hibája miatt. Mindezek ellenére úgy tűnik, a portugál játékos mutatványát nem hagyja szó nélkül a FIFA és akár el is tilthatja a fegyelmi előírások megsértéséért – írta a Corriere dello Sport. 

Az ötszörös aranylabdást rengeteg kritika érte a kirohanása miatt, azonban ő Instagramon válaszolt a kritikusoknak:

„Egy egész nemzetet bántottak meg ma este. A legnagyobb megtiszteltetés számomra, hogy Portugália csapatkapitánya lehetek, és ez mindig így marad, néha azonban nehéz idők járnak. Most fel kell emelnünk a fejünket, és szembenézni a következő kihívással” 

Az esetet követően a Magyar Távirati Iroda idézte Portugália szövetségi kapitányát, Fernando Santost is, aki elárulta igazából nincs miről beszélni.

„Persze, hogy nála marad a karszalag. Örökre így lesz, Cristiano az egész nemzet példaképe – jelentette ki Fernando Santos, aki hozzátette, ha Ronaldo vele, a csapattársaival, vagy a szövetséggel szemben viselkedett volna meggondolatlanul, akkor lenne miről beszélni.

„Nem volt szép a reakciója, de óriási csalódottság dolgozott benne, miközben tudjuk, hogy verhetetlen, amikor a győzelem iránti vágyról van szó” – mondta a szövetségi kapitány.