Cristiano Ronaldo nehezen viselte, hogy nem adták meg a gólját (Fotó: Getty Images)

 

 
C. RONALDO: EGY EGÉSZ NEMZETET MEGKÁROSÍTOTTAK

„A kvalifikációs mérkőzéseken a gólvonal-technológia használatáról minden találkozón a hazai csapat dönt. Ha szeretnék használni, a vendégcsapat írásos beleegyezésére is szükség van” – idézi az MTI az UEFA hétfői közleményét.

Az Európa-bajnok portugálok csapatkapitánya, az ötszörös aranylabdás támadó azt követően kapott reklamálásért sárga lapot, hogy 2–2-es állásnál, a hosszabbításban egy előreívelt labdát kapásból ellőtt a kifutó kapus mellett, és a labda – a televíziós felvételek tanúsága szerint – teljes terjedelmével áthaladt a gólvonalon, mielőtt a visszafutó Sztefan Mitrovics kirúgta. A portugálok ünnepelni kezdtek, a holland játékvezető, Danny Makkelie azonban továbbot intett, és mivel a gólvonal-technológia hiánya mellett a videobíró sem állt rendelkezésre, ezért nem lehetett visszanézni az esetet.

A portugálok 36 éves sztárja a lefújás után mérgesen a földhöz vágta csapatkapitányi karszalagját, és az öltözőbe viharzott.

Makkelie hétfőn az A Bola portugál lapban kért elnézést Fernando Santos szövetségi kapitánytól és a portugál válogatottól.

Az edző közvetlenül az összecsapás után úgy fogalmazott, elfogadhatatlan, hogy egy ilyen szintű mérkőzésen ne alkalmazzanak videobírót. Az UEFA vasárnapi állásfoglalása szerint a pandémia nyomán kialakult helyzetben lehetetlen lett volna időben telepíteni minden helyszínre a rendszert, erről pedig a nemzetközi szövetséget (FIFA) is tájékoztatta még januárban.

(MTI)