Vb 2022: egy nappal hamarabb indul a katari torna – hivatalos

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.08.12. 11:11
null
Egy nappal hamarabb indul a 2022-es világbajnokság (Fotó: AFP)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) jóváhagyta, hogy a katari világbajnokság az eredeti tervekhez képest egy nappal korábban, november 20-án induljon.


A FIFA a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a katari világbajnokság egy nappal korábban, november 20-án kezdődik majd. A nyitó mérkőzést a rendező ország vívja Ecuadorral 17 órától.

Ami a szurkolókat illeti, talán kényelmesebb lesz leülni a televíziók elé a vasárnap délutáni pihenés után, mint fáradtan, munkából hazaesve hétfőn.

A FIFA gyűlésén egyébként egyhangú szavazással dőlt el, hogy 24 órával előrébb hozzák a nyitó ünnepséget az al-Bajt Stadionban.

A változtatás biztosítja a világbajnokság hagyományának megőrzését, miszerint a rendező ország vívja az első mérkőzést – eredetileg négy mérkőzést terveztek a nyitó napra, Szenegál–Hollandia összecsapással indult volna a torna.

Miután a Katar–Ecuador mérkőzést egy nappal előrébb hozták, másnap három találkozóval folytatódik majd a világbajnokság. A hollandok meccsét pedig a tervezett 11 óra helyett később, 17 órakor kezdik.

A B-csoportban 21-én az angol-iráni találkozó mellett Egyesült Államok–Wales összecsapás lesz 20 órától.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik