Vb 2022: Eden Hazard szerint „aranygenerációjuk” már túl van a csúcsán

MTI/SZ. R.MTI/SZ. R.
Vágólapra másolva!
2021.09.02. 14:50
null
Eden Hazard szerint a generációjuk már túljutott a csúcsán (Fotó: AFP)
Eden Hazard, a belga labdarúgó-válogatott csapatkapitánya szerint „aranygenerációjuk” már túljutott a csúcson, de a 2022-es katari világbajnokságon így is képes lehet meglepetésre.

 

A Real Madrid 30 éves támadójával honfitársai közül egy korosztályhoz tartoznak többek mellett olyan világklasszisok, mint Kevin de Bruyne (30), Thibaut Courtois (29) vagy éppen Romelu Lukaku (28), így Hazard szerint legjobb éveiket már maguk mögött hagyták.

„A legjobb időszakunk 2018-ban és az idei Európa-bajnokságon volt, de még így is képesek lehetünk nagyszerű dolgokat végrehajtani. Különösen olyan fiatal játékosokkal, akik most érkeztek a válogatott kerethez. Kicsit keveredett a nemzeti csapatnál a fiatalabb és az idősebb korosztály, aztán majd meglátjuk, mi lesz ebből" – nyilatkozta a futballista az RTBF közszolgálati rádiónak.

Roberto Martínez szövetségi kapitány együttese vezeti a FIFA-világranglistát, a 2018-as világbajnokságon, valamint a 2020-as, de a halasztás miatt idei rendezésű kontinensbajnokságon is a fő favoritok közé sorolták a szakértők. Előbbi tornát végül bronzérmesként zárta, az Eb-n négy meccset nyert sorozatban, majd a negyeddöntőben 2–1-re alulmaradt a későbbi győztes olaszokkal szemben. A belgák vonultatták fel a kontinensbajnokságon a legidősebb kezdőcsapatot, a védelemben olyan rutinos játékosokkal, mint Toby Alderweireld (32), Thomas Vermaelen (35) és Jan Vertonghen (34). A Real Madrid kiválósága emlékeztetett: a fiatalítás a futball velejárója, úgy a kluboknál, mint a válogatottakban.

„Amikor a fiatalok belépnek egy csapatba, és jól teljesítenek, akkor az idősebbek kiszállnak, ez így van rendjén. Annak idején, amikor még fiatal voltam, én is szorítottam ki a csapatból idősebb a játékosokat. Amennyiben viszont az idősebb labdarúgók még jók, csak az életkoruk okán nem szabad megválni tőlük, mert ha a fiatalabb már jobb lesz náluk, akkor úgy is a fiatalabb fog játszani" – fejtette ki a támadó.

Hazard hozzátette: az Eb-búcsú óta eltelt már két hónap, de még mindig csalódásként tekint rá. Kiemelte: nagyon vágytak arra, hogy minél messzebbre jussanak, amelyben az is benne volt, hogy megnyerik az Eb-t, és ők sem értik igazán a kudarc okát.

„A futballban az a szerencse, hogy amikor elveszítesz egy mérkőzést, hamarosan ott a következő, amin próbálhatsz javítani és nyerni" – mondta.

A csoportjában veretlenül éllovas Belgium a világbajnoki selejtezősorozat szeptemberi játéknapjain elsőként csütörtökön (ma) Észtországba látogat, majd vasárnap fogadja Csehországot, és végül szerdán Fehéroroszország vendégeként lép pályára Kazanyban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik