Vb 2022: „Duplán fájó, ami Tiranában történt” – lapszemle az albán–lengyel után

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2021.10.13. 09:31
null
A lengyelek gólját követően az albán szurkolók vizespalackokat kezdtek dobálni – a játékvezető félbeszakította a mérkőzést (Fotó: Getty Images)
Mint ismert, Lengyelország 1–0-ra legyőzte Albániát idegenben a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság európai selejtezőjének I-csoportjában. A mérkőzés sok izgalmat nem tartogatott, mégis emlékezetes marad, hiszen az albán szurkolók rendbontása miatt bő 20 percre félbe kellett szakítani.

A lengyelek a mérkőzés 77. percében szerezték meg a vezetést a 24 esztendős Karol Swiderski találatával. A csereként beálló gólszerző a szögletzászló felé szaladt ünnepelni társaival, az albán szurkolók pedig vizespalackokkal kezdték el dobálni a lengyel játékosokat – már nem először a mérkőzésen.

Erre a francia Clément Turpin játékvezető úgy döntött, levezényli a csapatokat a pályáról és félbeszakította a meccset. A folytatás bő 20 perc múlva következhetett, az eredmény viszont már nem változott.

A mérkőzést követően a lengyel lapok inkább az ünnepléssel vannak elfoglalva, az albánok azonban több ízben is megemlítik a szurkolói rendbontást.

Duplán fájó, ami Tiranában történt. A vereséggel a rájátszás lehetősége elúszott, de az még fájdalmasabb, amit saját szurkolóink egy csoportja művelt a lengyel játékosokkal” – írta az albán Panorama.com.al portál.

Albánia mindent elvesztett a lengyelek elleni mérkőzésen” – olvasható Lajmifundit.al. egyik cikkében.

Volt olyan albán portál is, amely a lengyel játékosokat is kritizálta a kialakult eset miatt: „Albánia nagyon fontos mérkőzést veszített, a lengyelek közel kerültek ahhoz, hogy a csoport második helyén végezzenek. A meccset egyszer félbe kellett szakítani, miután a szurkolók különböző tárgyak dobálásával válaszoltak a lengyel játékosok provokatív viselkedésére” írta a Javanews.al.

A lengyel Sport.pl így számolt be az esetről: „A vezető gól megszerzése után félbeszakították a meccset az albán szurkolók viselkedése miatt. A lelátóról műanyag palackokat, kólás üvegeket és öngyújtókat dobáltak, sőt valaki egy mobilt is a pályára hajított.”

A mérkőzés után egyébként egy olyan felvétel is előkerült, ahol a lengyel szurkolók dobálják az alattuk ülő albán drukkereket.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
8. FORDULÓ
I-CSOPORT
ALBÁNIA–LENGYELORSZÁG 0–1
(0–0)
Tirana, Air Albania Stadion. Vezette: Clément Turpin (francia)
ALBÁNIA: Berisha – Hysaj, Ismajli, Kumbulla, Veseli – Bare (Cokaj, 80.), Ramadani, Trashi (Lenjani, 64.) – Uzuni (Broja, 59.), Manaj, Roshi (Bajrami, 80.). Szövetségi kapitány: Edoardo Reja
LENGYELORSZÁG: Szczesny – Dawidowicz, Bednarek (Helik, 90+3.), Glik, Puchacz (Bereszynszki, 90.) – Józwiak (Frankowski, 70.), Krychowiak, Moder (Klich, a szünetben), Zielinski – Buksa (Swiderski, 70.), Lewandowski. Szövetségi kapitány: Paolo Sousa
Gólszerző:
Swiderski (77.)

A mérkőzésről bővebben ide kattintva olvashat!

A CSOPORT TOVÁBBI MÉRKŐZÉSEI
Anglia–MAGYARORSZÁG 1–1
(Stones 37., ill. Sallai 24. – 11-esből)
San Marino–Andorra 0–3 (Pujol 10., S. Moreno 53., Betriu 89.)

AZ ÁLLÁS
1. Anglia 8 6 2 24–3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25–8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11–7 +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11
5. Andorra 8 2 6 7–19 –12 6
6. San Marino 8 8 1–32 –31 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik