Vb 2022: Büszke vagyok – Szalah beszéde a drámai vereség után – videó

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.31. 10:04
null
Lehet, hogy többé nem látjuk Mohamed Szalahot egyiptomi mezben (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, Szenegál tizenegyesekkel legyőzte Egyiptomot, ezzel kijutott a katari labdarúgó-világbajnokságra. Az elszenvedett drámai vereség után Mohamed Szalah beszédet mondott válogatottbeli csapattársainak.


A szenegáli szurkolók rendkívül megnehezítették az egyiptomiak dolgát a tizenegyespárbajban a lézerezéssel. A kéretlen show-nak Mohamed Szalah is áldozatává vált, a Liverpool FC klasszisa is hibázott – s vele együtt még két másik egyiptomi futballista is.

A párbajt Szenegál 3–1-re megnyerte – a Liverpool másik klasszisa, Sadio Mané lőtte be a mindent eldöntő tizenegyest –, ezzel megszerezte a jogot a részvételre a katari világbajnokságon.

Íme, Szalah szavai az öltözőben – nem elképzelhetetlen, hogy a Liverpool támadója ezzel a beszéddel köszönt el a válogatottságtól.

„Már a visszavágó előtt is elmondtam, hogy büszke vagyok, amiért veletek játszhattam a nemzeti csapatban. Ti a legelhivatottabb futballisták közé tartoztok. Én már játszottam korábbi egyiptomi kiválóságokkal, s őszintén mondhatom, hogy nagyon elégedett vagyok a jelenlegi generációval. Kiváltságként éltem meg, hogy veletek léphettem pályára. Ami a tizenegyespárbajban történt, arról egyikünk sem tehetett. Nem igazán tudok erre mit mondani, de büszke vagyok” – mondta Mohamed Szalah.

 


Az összecsapás után az egyiptomi szövetség azt állította, hogy a válogatott rasszizmusnak és megfélemlítésnek volt kitéve a Szenegál elleni vb-selejtezőn, s Szalah volt ezek fő célpontja – számolt be róla a The Guardian.

A FIFA vizsgálatot indított a meccsen történtek miatt.

 


AFRIKAI VB-SELEJTEZŐK
3. SZAKASZ, VISSZAVÁGÓ
Szenegál–Egyiptom 1–0 (1–0, 1–0, 1–0)
– 11-esekkel 3–1
Továbbjutott: Szenegál, 1–1-es összesítéssel, 11-esekkel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik