Vb 2022: Boldog vagyok, hogy újabb lépést tettünk a célunk felé – Messi

Vágólapra másolva!
2022.12.03. 23:03
null
Lionel Messi szeret a szurkolókkal együtt ünnepelni (Fotó: AFP)
Mint ismert, Argentína 2–1-re legyőzte Ausztráliát a katari labdarúgó-világbajnokság szombat esti nyolcaddöntőjében, és bejutott a legjobb nyolc közé, ahol – jövő pénteken – Hollandia lesz az ellenfele. Nézzük, hogyan értékelt a lefújás után az argentinok klasszisa, Lionel Messi.


„Nagyon boldog vagyok, hogy újabb lépést tettünk a célunk felé. Nagyon nehéz, kemény mérkőzésen vagyunk túl. Néhány napja még Lengyelországgal játszottunk, nem volt sok időnk pihenni. Kissé tartottunk ettől, mert tisztában voltunk azzal, hogy az ausztráloknál ezzel nem lesz baj. Az első gól után teljesen átvettük az irányítást, aztán jött is a második. Igaz, a saját dolgunkat nehezítettük meg a végén, miután Ausztrália szépített – mondta Lionel Messi, akit a mérkőzés legjobbjának választottak meg.

A világklasszis argentin futballista nem feledkezett meg a szurkolókról sem, akikkel együtt ünnepelt a nemzeti csapat a lefújást követően.

„A szurkolók lenyűgözőek, imádjuk megosztani velük ezeket a pillanatokat. Tudjuk, milyen nehéz volt nekik ide eljutni, s természetesen azokra is gondolunk, akik Argentínában szorítanak nekünk. A nemzeti csapatban lévő közösségünk csodálatos, s öröm összejönni a drukkerekkel és látni rajtuk, ők hogyan élik meg a sikert” – folytatta az argentin csapatkapitány.

Messi a családjára is kitért – elárulta, miért különleges a gyermekei számára a 2022-es katari világbajnokság.

„A családom mindig a fejemben van. A gyermekeim lassan felcseperednek, s ők is megélik ezeket a pillanatokat. Boldog vagyok, hogy megoszthatom ezt velük. Ez az első világbajnokságom, amikor már mindent értenek” – tette hozzá Messi.

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSÉT IDE KATTINTVA LEHET NYOMON KÖVETNI.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

Argentína–Ausztrália 2–1(1–0)
Al-Rajjan,Ahmad bin Ali Stadion,45 032néző.Vezette:Marciniak (lengyel)
ARGENTÍNA:E.Martínez – Molina (Palacios, 80.), C. Romero, Otamendi, Acuna (Tagliafico, 72.) – De Paul, E. Fernández, Mac Allister (Montiel, 80.) – Al. Gómez (Li. Martínez, 50.), Messi, J. Álvarez (La. Martínez, 71.).Szövetségi kapitány:Lionel Scaloni
AUSZTRÁLIA:Ryan – Degenek (Karacic, 72.), Souttar, Rowles, Behich – Leckie (Kuol, 72.), Mooy, Irvine, Baccus (Hrustic, 58.) – McGree (Goodwin, 58.), Duke (Maclaren, 72.).Szövetségi kapitány:Graham Arnold
Gólszerző:Messi (35.), J. Álvarez (57.), ill. E. Fernández (77. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik