Vb 2022: Biztosan ez lesz az utolsó világbajnokságom – Messi

CS. M.CS. M.
Vágólapra másolva!
2022.10.06. 18:07
null
Lionel Messi utolsó világbajnokságára készül (Fotó: AFP)
A Paris Saint-Germain hétszeres aranylabdás sztárja, Lionel Messi a dél-amerikai Star+ adott interjújában elárulta: biztosan a 2022-es katari világbajnokság lesz az utolsó vb-je karrierje során.

 

A 35 éves argentin klasszisról eddig is sejteni lehetett, hogy a 2022-es katari tornát követően nem vállal be több világbajnokságot (a következő alatt tölti majd be 39. életévét), ám ezt most meg is erősítette a dél-amerikai Star+-nak adott interjújában.

„Biztosan ez lesz az utolsó világbajnokságom. Ami az esélyeket illeti, azt hiszem, hogy van olyan nemzet, amely felettünk áll, de mi is ott vagyunk hozzá nagyon közel. Argentína ráadásul mindig esélyes a múltjából fakadóan” – mondta Messi.

A hétszeres aranylabdás a legközelebb 2014-ben volt a vb-címhez, amikor döntőig menetelt az argentinokkal (a torna legjobb játékosa lett), ám ott vereséget szenvedett hazájával Németországtól a hosszabbításban.

Fabrizio Romano olasz újságíró ezzel a témával foglalkozó posztjában kiemelte: egyes híresztelésekkel ellentétben Messi még nem döntötte el, hogy 2023 nyarán visszatér-e Barcelonába, vagy hosszabbít-e a PSG-nél – erre majd a katari vb után, 2023 elején kerülhet sor.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik