Vb 2022: Benzema visszatér? Képzelődjenek csak – Deschamps

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2022.11.29. 12:38
null
Karim Benzema kedden, a réunioni megérkezés után (Fotó: AFP)
Didier Deschamps, a francia labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya szerint a minapi sajtóhírekkel ellentétben nincs napirenden Karim Benzema újbóli csatlakozása a katari világbajnokságon szereplő „kékekhez”. Mint ismert, az aranylabdás támadó a torna előtti napokban megsérült, és elhagyta a címvédő táborát.

 

„Ez a kérdés pillanatnyilag nem foglakoztat – válaszolta Didier Deschamps a keddi sajtótájékoztatón a Karim Benzema visszatérésével kapcsolatban feltett kérdésre. – Nem tudom, ki mit mondott ez ügyben… Mindenki tudja, mi történt vele, és hogy egy ilyen sérülésből való felgyógyuláshoz mennyi idő kell. Váltottam üzenetet Karimmal az elutazása óta, de nem igazán tudom, hová akarnak kilyukadni a kérdésükkel… Van huszonnégy játékosom, nekem most velük kell foglalkoznom. Önök pedig nyugodtan beszélhetnek, vitázhatnak, képzelődhetnek minden másról. Nem kívánok olyasmit kommentálni, ami pillanatnyilag nem része a napi rutinunknak.”

Mint megírtuk, hétfőn a Radio Monte Carlo – a Marca spanyol sportnapilap információját továbbgondolva – arról számolt be, hogy Karim Benzema gyorsabban gyógyul a vártnál, és elképzelhető: visszatér a világbajnokságon részt vevő francia válogatotthoz, amelynek keretében hivatalosan még most is benne van.

A legfrissebb hírek szerint Benzema valóban repülőre ült Spanyolországban, de kedd reggel nem Katarban, hanem Réunion szigetén landolt – Franciaország tengerentúli megyéinek egyikében.

A helyi sajtó fotókkal illusztrált cikkben számolt be a Real Madrid támadójának érkezéséről; az ImazPress úgy tudja, Benzema egyhetes feltöltődésre érkezett az Indiai-óceán körülölelte szigetre – ugyanakkor az is igaz, hogy Réunion közelebb fekszik Katarhoz, mint Franciaországhoz, és a világbajnokság még sokáig tart…

A L'Équipe francia sportnapilap katari tudósítói ugyanakkor semmi esélyt sem látnak Benzema újbóli csatlakozására, már csak azért sem, mert annak lebegtetése közvetve azt üzenné a többi francia támadónak, hogy Deschamps nem bízik bennük – márpedig a szövetségi kapitány mindig különös hangsúlyt fektet az egészséges csapatszellemre.

A franciák már továbbjutottak a csoportjukból, a Tunézia elleni szerdai utolsó csoportmérkőzés egyetlen valódi tétje a csoportelsőség.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik