Jó a hangulat a portugál válogatottban (Fotó: AFP)

 

„Az volt a célunk, hogy továbbjussunk a csoportból, ezt most elértük, nagyon boldogok vagyunk. A következő mérkőzésre koncentrálunk, folytatjuk a munkát, nyerni akarunk” – mondta Bruno Fernandes.

A két gólt szerző támadó középpályás elmondta, véleménye szerint nem ő volt a csapat legjobbja, hanem az egység, ami összetartja a portugál válogatottat.

„Nem én voltam a meccs legjobbja, hanem a csapategység. Attól vagyunk ilyen erősek, hogy egységként megyünk fel a pályára. Nem számít, hogy ki rúgja a gólokat” – folytatta a Manchester United futballistája.

Végül nem maradhatott el a kérdés Cristiano Ronaldóval kapcsolatban sem – először maga sem tudta, hogy CR beleért-e vagy sem a beadásába, amelyből a gól született.

„Az volt a célom, hogy beadjam Ronaldónak a labdát, aztán végül bement az ő érintése nélkül is. Örülünk a csapat győzelmének, a lényeg, hogy gólokat szereztünk, és megnyertük a meccset, valamint hogy ott vagyunk a legjobb tizenhat között” – zárta a mérkőzés utáni interjút Bruno Fernandes.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
H-CSOPORT
PORTUGÁLIA–URUGUAY 2–0 (0–0)
Loszaíl,
 Lusail Iconic Stadion, 88 668 néző. Vezette: Faghani (iráni)
PORTUGÁLIA: Diogo Costa – Cancelo, Dias, Pepe, N. Mendes (Guerreiro, 42.) – Neves (Leao, 69.), W. Carvalho (Palhinha, 82.), B. Fernandes – Bernardo Silva, C. Ronaldo (G. Ramos, 82.), Joao Félix (Nunes, 82.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
URUGUAY: Rochet – Coates, Godín (Pellistri, 62.), Giménez – Varela, Valverde, Vecino (De Arrascaeta, 62.), Bentancur, Olivera (Vina, 86.) – Núnez (Maxi Gómez, 72.), Cavani (L. Suárez, 72.). Szövetségi kapitány: Diego Alonso
Gólszerző: B. Fernandes (54., 90+3. – a másodikat 11-esből)

A TALÁLKOZÓ ONLINE KÖZVETÍTÉSE ÉRDEKESSÉGEKKEL, STATISZTIKÁKKAL, ITT!