Vb 2022: „Anglia váratlan akadályba ütközött” – lapszemle

V. Á.V. Á.
Vágólapra másolva!
2021.10.13. 08:36
null
A magyar válogatott nagyot küzdött a Wembleyben (Fotó: Árvai Károly)
Mint ismert, a magyar válogatott kedden bravúros, 1–1-es döntetlent játszott vb-selejtezőn Angliával a Wembleyben. A mérkőzést követően az angol lapok bírálják csapatuk játékát, illetve újfent a magyar szurkolók elítélendő viselkedéséről írnak.


A The Guardian az „erőszak éjszakája a Wembleyben” címmel indított, hozzátéve, hogy John Stones mentette meg Angliát Magyarország ellen. Ezt követően azzal kezdik a beszámolót, hogy a rendőrök összecsaptak a szurkolókkal. Állításuk szerint egy magyar drukker rasszista megjegyzést tett a mérkőzést segítő egyik rendező felé, ezt követően mentek be a rendőrök a magyar szektorba – ekkor tört ki kisebb balhé. A meccs kapcsán megjegyzik, ez nem olyan este volt, amelyen sok ok lett volna az ünneplésre, hiszen Bukayo Saka hibája után majdnem a győzelmet is megszerezte a vendégcsapat.

A Sky Sports is kiemelten foglalkozik a lelátón történt eseményekkel, idézik a helyi rendfenntartók közleményét is.

„Nem sokkal a mérkőzés kezdete után a rendőrök a lelátóra mentek, hogy letartóztassanak egy nézőt, aki faji szempontból súlyos közrendi szabálysértést követett el, egy rendező felé tett megjegyzéssel. A letartóztatáskor kisebb rendbontás tört ki, amely több nézőt érintett. A rend gyorsan helyreállt, további incidensek nem történtek” – írja a helyi rendőrség Twitter-oldala.


A meccs kapcsán – a többi laphoz hasonlóan – kiemelik, hiába uralta a mérkőzést Anglia, nem voltak nagy lehetőségei a gólszerzésre. A döntetlennel pedig már nem teljesen egyértelmű a csoportelsőség, négy pontot kell szerezni a hátralévő két találkozón.

„Anglia váratlan akadályba ütközött” – kezdi a mérkőzésről szóló tudósítását a BBC. Hozzátéve a szövetségi kapitány, Gareth Southgate szavait, aki nagy csalódásnak minősítette a magyar válogatott elleni selejtezőt. A lap szerint nem volt egységes az angol együttes, hiába fogadta támadó felfogással ellenfelét.

A Daily Mail szerint megdöbbent a Wembley közönsége, miután megszerezte a vezetést a magyar csapat. Anglia hiába volt fölényben a mérkőzésen, alig okozott gondot jól szervezett ellenfelének.

A The Sun szerint ez volt az éjszaka, amikor Gareth Southgate Pep Guardiolává alakul – öt Manchester City-játékost nevezett a kezdőcsapatba. A címben kiemelik, hogy 2012 óta ez volt az első alkalom, hogy Anglia nem nyert hazai pályán vb-selejtezőn. A magyar csapat kapcsán azt írják, hamar nyilvánvalóvá vált, hogy nem lesz kellemes edzőpartner ezen az estén.

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐ
I-CSOPORT, 8. FORDULÓ
Anglia–MAGYARORSZÁG 1–1 (1–1)
London, Wembley Stadion, 69 380 néző. Vezette: Alejandro Hernández (spanyol)
Anglia: Pickford – K. Walker, J. Stones, Mings, Shaw – Rice, Foden, Mount – Sterling (J. Henderson, 76.), Grealish (B. Saka, 62.) – Kane (Abraham, 76.; Watkins, 90+2.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate
Magyarország: Gulácsi – Kecskés Á., Lang, Szalai A. – Nego (Bolla, 90+2.), Nagy Á., Schäfer (Vécsei, 79.), Nagy Zs. – Schön (Holender, 68.), Sallai R. (Hahn J., 79.), Szoboszlai (Nikolics, 90+2.). Szövetségi kapitány: Marco Rossi
Gólszerző: J. Stones (37.), ill. Sallai (24. – 11-esből)

AZ ÁLLÁS
1. Anglia 8 6 2 24– 3 +21 20
2. Lengyelország 8 5 2 1 25– 8 +17 17
3. Albánia 8 5 3 11– 7 +4 15
4. MAGYARORSZÁG 8 3 2 3 13–12 +1 11
5. Andorra 8 2 6 7–19 –12 6
6. San Marino 8 8 1–32 –31 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik