Vb 2022: A szülőknek hagyniuk kell, hogy a gyerekek élvezzék a sportot – Luis Enrique

M. M.M. M.
Vágólapra másolva!
2022.12.02. 12:13
null
Luis Enrique tanácsot adott a sportoló gyerekek szüleinek (Fotó: AFP)
Luis Enrique az egész világbajnokság alatt streamen keresztül kommunikál a csatornájára feliratkozókkal. Számos érdekes témát említett már, legutóbb éppen a sportoló gyermekek szüleihez intézett intelmeket.

 

Ahogyan korábban említettük, Luis Enrique, a spanyol válogatott szövetségi kapitánya a Twitch-en rendszeresen streamel a világbajnokság ideje alatt. A minap egy nagyon fontos üzenetet küldött a sportoló gyerekek szüleinek.

„A szülők számára szeretném elmondani, nagyon fontos, hogy hagyják gyerekeiket, élvezzék a sportot. Ne foglalkozzanak azzal, hogy szerzett-e gólt, vagy nem szerzett gólt, a spanyol gyerekek egy százaléka, vagy annyi sem jut el a hivatásos szintig.

Ezért a gyereked és a te célod is legyen a gyermek boldogsága, valamint az, hogy fejlődjön emberként, hogy megtanulja a megfelelő értékeket a csapata által, olyan értékeit az életnek, mint megtanulni nyerni, megtanulni veszíteni, megtanulni kezelni a frusztrációt, megélni a boldog pillanatokat a csapattársaiddal, megélni a szomorú pillanatokat a csapattársaiddal, megérteni, hogy nem te vagy a világ közepe, hogy a világ nem csak a te érdekeidet akarja szolgálni, ezeknek a megtanulása mind nagyon szép dolog.

A szülők csak levideózzák a gyereküket, és elfelejtik megkérdezni tőlük, élvezik-e egyáltalán a sportot. Felejtsék el az eredményt, csak azt kérdezzék meg tőlük, hogy jól érezték-e magukat, beleadtak-e mindent?”

A spanyol válogatott kedden Marokkó ellen folytatja a világbajnoki küzdelmeket a nyolcaddöntőben.


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik