Vb 2022: Mitrovics megállíthatatlan, Szerbia csoportja élére állt

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2021.09.04. 20:00
null
Alekszandar Mitrovics már a hetedik góljánál jár a vb-selejtezőkön (Fotó: AFP)
Szerbia 4–1-re legyőzte Luxemburgot, míg Írország 1–1-es döntetlent játszott Azerbajdzsánnal a labdarúgó világbajnokság európai selejtezőjének 5. fordulójában, az A-csoportban.

 

A legutóbbi világbajnokságról a csoportkör végén búcsúzó Szerbia öt forduló elteltével megelőzte a selejtezőcsoportját eddig vezető Portugáliát. Déli szomszédunk válogatottja a parádés formában futballozó Alekszandar Mitrovics vezérletével győzte le Luxemburgot.

A Fulham csatára az első játékrész felénél egy gyönyörűen felépített akció során, Szergej Milinkovics-Szavics hosszú indítását követően szerzett vezetést hazájának, majd bő tíz perccel később bal oldali beadást követően fejjel is betalált – negyedik vb-selejtezős meccsén ez már a hetedik gólja volt!

Luxemburg a hajrában szépíteni tudott: Gerson Rodrigues készített le egy labdát a tizenhatoson érkező Olivier Thillnek, aki középről a kapuba bombázott. A vendégek ekkor néhány percig bízhattak az egyenlítésben is, ám ennek lehetőségét kabaréba illő jelenet során bukták el: Anthony Moris kapus kiadását követően a labda a szerbekhez pattant, Nemanja Radonjics beadását, majd Mitrovics fejesét követően Maxime Chanot a saját kapujába kotorta a labdát.

A mérkőzés lefújása előtt nem sokkal még egy gólt szerzett az időközben emberelőnybe is kerülő Szerbia: szabadrúgást követően Luka Jovics kapott labdát a bal oldalon, ő egyből középre adottNikola Milenkovicshoz, aki a kapuba fejelt – pontot téve ezzel a könnyed szerb győzelmet hozó mérkőzés végére. 4–1

Azerbajdzsán Emin Mahmudov káprázatos távoli bombájával szerezett vezetést a szünet előtt nem sokkal Írországban. A gólig kiegyenlített találkozón a második félidőben már a hazaiak irányítottak, és a hajrában Shane Duffy fejes góljával sikerült pontot menteniük.

A csoportban szabadnapos Portugália Debrecenben játszik Katarral – a mérkőzés eseményeit élőben követheti ide kattintva!

EURÓPAI VB-SELEJTEZŐK
5. FORDULÓ

A-CSOPORT
Szerbia–Luxemburg 4–1 (A. Mitrovics 22., 35., Chanot 82. – öngól, Milenkovics 90+7., ill. Thill 77.)
Kiállítva: Gerson Rodrigues (Luxemburg, 90+5.)
Írország–Azerbajdzsán 1–1 (Duffy 87., ill. E. Mahmudov 45+1.)

AZ A-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Szerbia 4 3 1 11–6 +5 10
2. Portugália 4 3 1 8–4 +4 10
3. Luxemburg 4 2 2 5–8 –3 6
4. Írország 4 1 3 4–7 –3 1
5. Azerbajdzsán 4 1 3 3–6 –3 1
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik