Vb 2022: a Hampden Park varázsában is bíznak az ukránok

J. Á.J. Á.
Vágólapra másolva!
2022.06.01. 12:10
null
Az ukránoknak a skótokat, majd a walesieket kellene legyőzniük a világbajnoki szerepléshez (Fotó: AFP)
A háború kitörése miatt az eredetileg kiírt időponthoz képest több mint két hónappal később rendezik meg a Skócia–Ukrajna vb-pótselejtezőt, a párharc győztese ­Walesszel csap össze a katari részvételért.
          

Hatvankilenc nap. Az orosz–ukrán háború kitörése miatt ennyivel később rendezik meg az eredetileg március 24-ére kiírt Skócia–Ukrajna világbajnoki pótselejtezőt. Az ukrán válogatott és klubcsapatok hónapok óta nem tudnak érdemi munkát végezni, ám a nemzeti együttes megpróbált a lehetőségekhez képest a legjobban felkészülni az összecsapásra. Az elmúlt egy hónapot a szlovéniai Brdóban töltve három felkészülési mérkőzést játszott. Legyőzte a Borussia Mönchengladbachot (2–1), majd az Empolit (3–1), végül döntetlent ért el a HNK Rijeka otthonában (1–1). Olekszandr Zubkov, az FTC szélsője az olaszok ellen 14, a horvátok ellen 78 percet töltött a pályán.

„Felkészültünk a skótokból, nagyon várjuk a mérkőzést – mondta Eduard Szobol, az ukrán válogatott védője a szövetség hivatalos oldalának. – Jó a hangulat a csapatban. Hálásak vagyunk a szlovénoknak, csodálatosan bántak velünk az elmúlt egy hónapban. Bár én később csatlakoztam a kerethez, ebben a néhány napban is éreztem a szeretetüket. Legutóbb az Európa-bajnokságon voltam Skóciában, akkor éppen a Hampden Parkban győztük le a svédeket a nyolcaddöntőben. Remélem, ismét szerencsét hoz nekünk ez a stadion.”

Jack Hendry, a skótok védője az FC Bruges-ben együtt futballozik vele, így az idényben testközelből láthatta, hogyan élte meg a hazája elleni támadásokat.

„Pontosan tudtam, mi folyik a hazájában, és láttam, hogy ez milyen hatással volt rá – idézte Jack Hendryt a Sky Sports. – Mellette voltam a nehéz időszakban, remélem, szerda este mind a ketten pályára lépünk, ám biztosan nem kívánok neki sok szerencsét. Huszonnégy év után lehetnénk ott ismét a világbajnokságon, nekünk is sokat jelentene, nem csupán a háború sújtotta ukránoknak. Csodálatos érzés volt megnyerni a bajnokságot a Bruges-zsel, ám a csúcsot a világbajnoki részvétel jelentené.”

A Skócia–Ukrajna párharc továbbjutója június 5-én Cardiffban Walesszel játszik, a győztes kijut a katari világbajnokságra.

VILÁGBAJNOKI PÓTSELEJTEZŐ
ELŐDÖNTŐ
20.45:
Skócia–Ukrajna (Tv: Sport1)
Glasgow, Hampden Park. Vezeti: Makkelie (holland) – (Tv: Sport1) – élőben az NSO-n!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik