Vb 2022: a fogadóirodáknál Brazília és Harry Kane a favorit

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.11.15. 10:37
null
A Tite által vezetett brazil válogatott számít a legesélyesebbnek a katari torna megnyerésére (Fotó: Getty Images)
November 20-án kezdődik a 22. labdarúgó-világbajnokság Katarban. Ez alkalomból megnéztük, kiket tartanak a legesélyesebbnek a végső győzelemre a fogadóirodák, de néhány speciális piacról is szemléztünk. Íme, a Szerencsejáték Zrt. oddsai a katari világbajnokságra.

A Tippmixprón Brazília, Argentína és Franciaország számít a legesélyesebbnek a végső győzelem szempontjából. Neymárék aranyérmére 4.60-os, Messiékére 6-szoros, a címvédő sikerére 6.50-szeres fizet a fogadóiroda, míg a legesélytelenebbnek Szaúd-Arábia és Costa Rica számít – az ő aranyérmükkel meghétszázszorozhatjuk pénzünket, de „jól fizet” Irán és Tunézia végső sikere is (450.00-es odds).

A fogadóiroda az elődöntőbe jutásra is Brazíliát, Argentínát és Franciaországot, valamint negyedikként Angliát tartja a legesélyesebbnek. A brazilok négy közé jutására csupán 1.89-szeres, az argentinokéra 2.20-szoros, a franciákéra 2.30-szoros, az angolokra 2.40-szeres pénzt adnak. Irán, Costa Rica és Szaúd-Arábia elődöntős szereplése 80.00-as oddson fut.

Ami a csoportból való továbbjutást illeti a 32 csapatot figyelembe véve az angolok a legesélyesebbek, hiszen 1.04-szeres pénzt fizet, ha Wales, az Egyesült Államok és Irán mellett továbbjutnak a B-jelű négyesből, míg a legesélytelenebbnek az E-csoportban érdekelt Costa Ricát vélik, hiszen 6.25-szörös pénzt fizet, ha a spanyolok, a németek és a japánok mellett legalább a kvartett második helyén végeznek.

Az oddsok alapján a H a legkiegyenlítettebb négyes, hiszen a portugálok továbbjutására 1.14-szeres szorzó van, míg Ghánáéra és Dél-Koreáéra 2.80-as (Uruguay: 1.40).

A gólkirályi címre a Tottenham angolját, Harry Kane-t látják esélyesnek, vele megtizenegyszerezhetjük pénzünket. Érdekesség, hogy a top háromba Kane mellett két francia, a PSG csillaga, Kylian Mbappé (13.00 odds) és a friss aranylabdás Karim Benzema (17.00-es odds) került. Lionel Messire 18-as, Neymarra 19-es, Cristiano Ronaldóra 22-es szorzóért lehet fogadni.

A fogadható opciók közül a walesi Aaron Ramsey aranycipője lenne a legmeglepőbb, 800-szoros pénzt fizetnek érte, míg a dán Joakim Maehle gólkirályi címére 600-as odds van jelenleg.

A legjobb kapusnak járó aranykesztyűért zajló versenyben a brazil Alisson az esélyes, 5.75-ös oddsért fogadható, a belga Thibaut Courtois 6.25-os szorzóért, a német Manuel Neuer és a spanyol Unai Simón 7.50-es szorzóért fogadható.

A Tippmixprón arra is lehet fogadni, melyik csapat szerzi a legtöbb gólt. Ezen a listán is megegyezik az első három mezőnye a végső győztesekével, de a brazilok (5.50-es odds) után a franciákra hatszoros, az argentinokra hat és félszeres pénzt adnak, míg a lista végén Ghána, Ausztrália, Irán és Szaúd-Arábia egyaránt 450-es oddsszal áll.

Már most meg lehet tippelni, hány szöglet lesz a világbajnokság 64 mérkőzésén. A Tippmixpro 228.5-ben állapította meg az átlagot, alatta és felette is 1.80-szoros pénzért tippelhetünk, míg piros lapok esetén 9.5-es átlagot határoztak meg: 1.71-szeres odds van rá, hogy lesz legalább tíz kiállítás, míg 1.90-es, hogy nem lesz kilencnél több piros lap.

Érdekesség, hogy a sárga és piros lapok rekordjait a 2006-os németországi torna tartja, ahol 64 mérkőzésen 345 sárga és 28 piros lapot osztottak ki a játékvezetők.

+1
Óriási nyereményt hozhat egy fogadónak, ha Franciaország megvédi világbajnoki címét. Történt ugyanis, hogy egy fogadó még a 2021–2022-es idény előtt 26 dollárral fogadott hét nagy bajnokság/torna végső győztesére. Kosárlabdában eltalálta, hogy a Kansas nyeri az egyetemi bajnokságot (NCAA), a Golden State a profi ligát (NBA), de megérezte a Colorado Avalanche Stanley-kupa-sikerét az NHL-ben, illetve három labdarúgó-bajnokság aranyérmesét is jól tippelte meg, hiszen az olasz élvonalban az AC Milan, az angol első osztályban a Manchester City, az amerikaiban a Los Angeles FC lett a bajnok. Amennyiben a franciák ismét világbajnoki címet ünnepelnek, akkor a fogadó is több mint 557 ezer dollárt kaszál.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik