Vb 2022: a FIFA elismerte, nem lehetett volna a pályán a sztárszakács

Vágólapra másolva!
2022.12.25. 11:20
null
Salt Bae Lionel Messivel és a vb-trófeával is fotózkodott, pedig a pályán sem lehetett volna (Fotó: Getty Images)
Mint arról beszámoltunk, Argentína tizenegyespárbajban győzte le Franciaországot a katari vb döntőjén. A mérkőzés után pedig a pályán fotózkodott Lionel Messivel, majd kezébe vette a világbajnoki trófeát Nusret Gökce török sztárszakács és étteremtulajdonos, vagy közismert nevén: Salt Bae. A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) is kivizsgálta a történteket, s úgy ítélte meg, az éttermes nem lehetett volna a pályán, írta meg a Sky Sports.

 

Salt Bae előbb Lionel Messivel készített közös képet, majd az egyik kapunál elkérte az argentin játékosoktól a trófeát egy fotó erejéig, ám az eset a közösségi médiában nagy visszhangot váltott ki, s a FIFA irányító testülete is reagált rá. Megerősítette, az éttermes jogosulatlanul lépett pályára, ráadásul az irányelvek kimondják: a világbajnoki trófeát csak a (korábbi) győztesek és az államfők érinthetik meg.

A FIFA jelenleg vizsgálja az eset körülményeit, szóvivője szerint megállapították, hogy Salt Bae jogosulatlanul jutott a pályára, ezért megteszik a megfelelő belső intézkedéseket.

 


 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik