Új-Zélandon nem örülnének a változtatásnak (Fotó: AFP)
Új-Zélandon a napilap szerint nem örülnének a változtatásnak (Fotó: AFP)

 

Az interkontinentális playoffkör 2022 júniusában esedékes, s az óceániai, az ázsiai, a CONCACAF, valamint a dél-amerikai zóna válogatottjai érdekeltek benne. Évtizedek óta oda-visszavágós párharcok során, az összesített végeredmények alapján döntik el a nemzetek a kiadó helyek sorsát. Ugyanakkor 2022-ben ez másképpen alakulhat.

Az új-zélandi napilap szerint a FIFA az egymeccses összecsapások lehetőségét vizsgálja, noha végleges döntés még nem született. A Herald hozzáteszi, a koronavírus-járvány miatt iktathatja be a változtatást a szövetség. A sajtóorgánum azt is tudni véli, hogy a pótselejtezőket Katarban rendeznék, s a sorsolásra még november végén sort kerítenének Zürichben.

Két válogatott jut ki a vb-re az interkontinentális pótselejtezők megnyerésével. Eddig az ázsiai zóna negyedik körében playoffkört nyerő csapatot, a CONCACAF zóna harmadik körében 4. helyen végző válogatottat, a dél-amerikai csoportban 5. helyezett együttest, valamint az óceániai zóna második körének győztesét véletlenszerűen összesorsolták, s a párosítások győztesei kijutottak a világbajnokságra.