Mario Diksnek sokba került a belgrádi hiba (Fotó: Getty Images)

 

Mint emlékezetes, a 93. percben jártunk a belgrádi vb-selejtezőn, amikor Cristiano Ronaldo lövésénél Sztefan Mitrovics már csak a gólvonalon túlról tudta kikanalazni a labdát, ám Mario Diks partjelző nem jelezte Danny Makkelie játékvezetőnek, hogy gól született volna, így ment tovább a játék, és maradt a lefújásig a 2–2-es eredmény.

AZ OMINÓZUS ESET

Négy nappal a meccs után Makkelie közölte kollégájával, hogy nem szeretne tovább vele dolgozni. Nem teljesen egyértelmű, hogy a 38 esztendős holland játékvezető a szerbiai hibája miatt „mondott fel” asszisztensének, de naivitás lenne azt gondolni, hogy nem játszott közre ez az eset.

 
FERNANDO SANTOS: A JÁTÉKVEZETŐ BOCSÁNATOT KÉRT, AMIÉRT NEM ADTA MEG RONALDO GÓLJÁT

„Március harmincegyedikén Makkelie közölte velem, hogy másik partjelzővel szeretné folytatni a munkát, mert az együttműködésünkbe vetett bizalom elveszett – idézi a holland portál Dikset, aki a tavalyi Európa-liga-döntőben, valamint idén februárban a katari klubvilágbajnokságon is segítette Makkelie munkáját. – Nagyon nagy csalódás ez nekem közvetlenül az Európa-bajnokság előtt. Nagyobb támogatást, megértést és bizalmat reméltem az elmúlt évek sikerei után.”

Diks helyét Jan de Vries veszi át Makkelie csapatában.

„A lehető legkevesebbet szeretnék erről beszélni – felelte Makkelie az Algemeen Dagblad megkeresésére. – Ez a csapatunk belső ügye. Éveken át dolgoztam Marióval, nehéz döntés volt, de külön utakon folytatjuk tovább.”