Vb 2022: a brazilok nem akarják újrajátszani az argentinok elleni félbeszakított selejtezőt

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.08.11. 12:53
null
A brazilok szövetségi kapitánya, Tite nem akarja bepótolni a félbeszakított rangadót (Fotó: AFP)
2021. szeptember 5-én félbeszakították a Brazília–Argentína világbajnoki selejtezőt, mert az argentinok négy, az Egyesült Királyságból érkező játékosának karanténban kellett volna lennie, ehelyett közülük hárman pályán voltak. A mérkőzést 2022 szeptemberében pótolnák, de a brazilok nem akarják lejátszani – az egyébként tét nélküli – selejtezőt.

Számos brazil lap is beszámolt róla, hogy Tite, a selecao szövetségi kapitánya nem szeretné kockáztatni, hogy megsérüljenek, esetleg eltiltást kapjanak válogatott játékosai az argentinok elleni vb-selejtező pótlásán. Pláne azok után, hogy már eldőlt, a mérkőzés eredményétől függetlenül Neymarék végeznek a csoport első, Lionel Messiék pedig a második helyén, s mindketten ott lesznek a katari tornán.

A 2021. szeptember 5-i meccset azért kellett félbeszakítania hat perccel a kezdés után Brazil Egészségügyi Szabályozó Ügynökség egyik alkalmazottjának, mert az akkor hatályos brazíliai járványügyi intézkedések miatt az Egyesült Királyságból érkezőknek 14 nap karanténkötelezettséget írtak elő, de négy argentin futballista, Emiliano Buendía, Emiliano Martínez, Giovani Lo Celso és Cristian Romero sem jelezte, hogy az azt megelőző időszakban a szigetországban járt, ráadásul közülük hárman a pályán voltak.

Az eset után az argentin csapat levonult a pályáról, míg a nemzetközi szövetség a négy argentint egyformán két-két FIFA-találkozóra eltiltotta, a brazil szövetséget 550 ezer, az argentin szövetséget pedig 250 ezer svájci frank pénzbírsággal sújtotta, egyben elrendelte a mérkőzés újrajátszását, ám annak helyét és időpontját sokáig nem határozta meg.

A brazil és az argentin szövetség is a nemzetközi Sportdöntőbírósághoz (CAS) vitte az ügyet, amely augusztus végén dönthet.

„El fogjuk érni a FIFA-nál, hogy ne kelljen lejátszani a meccset. Mindent megteszünk azért, hogy megfeleljünk az edzői stábunk kérésének” – fogalmazott Ednaldo Rodrigues, a Brazil Labdarúgó-szövetség elnöke.

A brazil lapok egyébként arról is írnak, hogy a selecao az argentinok elleni vb-selejtező pótlása helyett szeptemberben két felkészülési találkozót játszanának Európában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik