Vb 2022: a 2 hónapja nem játszó Depay is utazik Katarba – itt a hollandok kerete

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2022.11.11. 13:22
null
Memphis Depay is utazik Katarba (Fotó: afp)
A holland labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, Louis van Gaal pénteken hirdette ki a katari világbajnokságra utazó 26 fős keretét. A Barcelona támadója, Memphis Depay is ott van a névsorban, pedig szeptember óta sérült, így közel 2 hónapja lépett pályára legutóbb.

Igazából ez nem akkora meglepetés, mert Van Gaal már korábban jelezte: sérülés ide vagy oda, egy helyet fenn fog tartani a válogatottban eddig 81 meccsen 42 gólt szerző játékosnak. Ígéretét be is tartotta annak ellenére, hogy összesen 4 mérkőzésen lépett pályára ebben a szezonban – a La Ligában, a Bajnokok Ligájában és a Nemzetek Ligájában.

Természetesen a katalánok másik hollandja, Frenkie de Jong sem maradhatott ki a keretből – rajta kívül nincs is klasszikus világsztár a középpályán.

A védelemben annál inkább, hiszen a Liverpoolban egyébként nem túl jó szezont futó Virgil van Dijk, illetve a Bayern Münchent erősítő Matthijs de Ligt is a keret tagja.

A holland válogatott november 21-én, Szenegál ellen kezdi meg világbajnoki szereplését.

 

HOLLANDIA VILÁGBAJNOKI KERETE
KAPUSOK: Justin Bijlow
(Feyenoord), Andries Noppert (Sc Heerenveen), Remko Pasveer (Ajax)
VÉDŐK: Nathan Aké (Manchester City – Anglia), Daley Blind (Ajax), Virgil van Dijk (Liverpool – Anglia), Denzel Dumfries (Inter – Olaszország), Jeremie Frimpong (Bayer Leverkusen – Németország), Matthijs de Ligt (Bayern München – Németország), Tyrell Malacia (Manchester United – Anglia), Jurriën Timber (Ajax), Stefan de Vrij (Inter – Olaszország).
KÖZÉPPÁLYÁSOK: Steven Berghuis (Ajax), Frenkie de Jong (Barcelona – Spanyolország), Davy Klaassen (Ajax), Xavi Simons (PSV), Kenneth Taylor (Ajax), Teun Koopmeiners, Marten de Roon (mindkettő Atalanta – Olaszország).
TÁMADÓK: Steven Bergwijn (Ajax), Memphis Depay (Barcelona – Spanyolország), Cody Gakpo (PSV), Vincent Janssen (Royal Antwerp – Belgium), Luuk de Jong (PSV), Noa Lang (Club Brugge – Belgium), Wout Weghorst (Besiktas – Törökország).
SZÖVETSÉGI KAPITÁNY: Loius van Gaal

 

A-CSOPORT
November 20., 17.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Katar–Ecuador x–x
November 21., 17.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Szenegál–Hollandiax–x
November 25., 14.00
Doha,
al-Tumama Stadion
Katar–Szenegál x–x
November 25., 17.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Hollandia–Ecuador x–x
November 29., 16.00
al-Hor,
al-Bajt Stadion
Hollandia–Katar x–x
November 29., 16.00
al-Rajján,
Kalifa Nemzetközi Stadion
Ecuador–Szenegálx–x
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik