Vb 2022: 56 éve nem lőtt olyan keveset európai csapat, mint a hollandok

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.11.25. 19:43
null
Alig próbálkoztak lövéssel a hollandok (Fotó: AFP)
Mint ismert, Hollandia 1–1-es döntetlent játszott Ecuadorral a katari labdarúgó-világbajnokság A-csoportjának 2. fordulójában. Nézzük a legérdekesebb statisztikákat a mérkőzéssel kapcsolatban!


Hollandia és Ecuador eddig két felkészülési mérkőzésen találkozott egymással – 2006-ban egy góllal nyertek a hollandok, 2014-ben döntetlenre végeztek a felek.

Van Gaal együttese igencsak bekezdett, a mérkőzés 6. percében Cody Gakpo parádés távoli lövésével a holland válogatott jutott vezetéshez. A PSV támadója ezzel megszerezte a 2022-es világbajnokság eddigi leggyorsabb gólját – mindössze öt percet és négy másodpercet kellett várni a találatra.


Gakpo Katar ellen is betalált, ezzel a második olyan játékos lett Hollandia történetében, aki egymás után két világbajnoki csoportmeccsen is gólt ünnepelhetett – az első Memphis Depay volt a 2014-es brazíliai tornán.


A nagyszerű kezdés után talán sokan azt várták, hogy kinyílik a holland gólcsap, ám helyette Ecuador vette át a játék irányítását, s Depayék a kapuig is alig jutottak el. Olyannyira gyenge volt a hollandok támadójátéka, hogy Gakpo lövésén kívül csak egy próbálkozást jegyezhettünk fel Van Gaal csapatától az egész mérkőzésen. Ilyen gyenge statisztikát legutóbb 1966-ban produkált európai együttes a világbajnokságon.


Hollandiával szemben Ecuador próbálkozott becsülettel. A dél-amerikaiak összesen14-szer lőttek kapura, egyszer a felső léc, s a lesszabály is ellenük volt. Azonban így is sikerült egyenlíteni Enner Valencia találatával, aki a harmadik gólját szerezte meg a 2022-es vb-n. A Fenerbahce csatára ünnepelhette Ecuador legutóbbi hat világbajnoki gólját.


Bár Louis van Gaal minden bizonnyal nem elégedett csapata játékával, nem szabad szó nélkül elmennünk amellett, hogy rekordot állított be a 71 éves szakember. A szövetségi kapitány kilenc világbajnoki mérkőzésen ült a kispadon, s még soha nem veszített el mérkőzést – a tizenegyespárbajokat leszámítva. Ezzel beérte Vittorio Pozzót, az olasz válogatott egykori edzőjét.



VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
2. FORDULÓ
A-CSOPORT
Hollandia–Ecuador 1–1
(Gakpo 6., ill. E. Valencia 49.)

A MÉRKŐZÉSRŐL BŐVEBBEN ITT OLVASHAT!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik