Vb 2022: 55 millió eurós a legdrágább, még nem játszó játékos

Vágólapra másolva!
2022.12.08. 08:13
A Transfermarkt összeállította a katari vb-n a keretbe nevezett, de pályára még nem lépő, legértékesebb labdarúgók listáját – a Leicester City angol középpályása, James Maddison az első, 55 millió euróval. Ő azonban még szerepelhet a tornán, viszont a 35 millió euróval negyedik helyen álló, német Karim Adeyemi már biztosan nem.

A Transfermarkt összeállította a katari vb-n a keretbe nevezett és a tornára el is utazó, de pályára még nem lépő, legértékesebb labdarúgók listáját. (A tornára el is utazó kitétel azért fontos, mert a franciáknál sérült Karim Benzema neve ott van a nevezettek között, de az aranylabdás csatár nincs ott a francia kerettel a tornán, és ő nem is szerepel a TM összeállításában.) A legértékesebbnek, ha úgy tetszik legdrágábbnak tartott labdarúgó közülük az angol James Maddison, a Leicester City 55 millió euróra taksált, egyszeres válogatott középpályása ugyanis még egyetlen perc lehetőséget sem kapott a bizonyításra Gareth Southgate szövetségi kapitánytól. (A tornára el is utazó kitétel azért fontos, mert a franciáknál sérült Karim Benzema neve ott van a nevezettek között, de az aranylabdás csatár nincs ott a francia kerettel a tornán, és ő nem is szerepel a TM összeállításában.) A legértékesebbnek, ha úgy tetszik legdrágábbnak tartott labdarúgó közülük az angol James Maddison, a Leicester City 55 millió euróra taksált, egyszeres válogatott középpályása ugyanis még egyetlen perc lehetőséget sem kapott a bizonyításra Gareth Southgate szövetségi kapitánytól.

Maddisonnak azonban még megvan az esélye a pályára lépésre, hiszen Anglia negyeddöntős a vb-n (Franciaország az ellenfele). Ugyanez a helyzet a 40 millió euróval a 2. helyen álló argentin támadó, Ángel Correa (Atlético Madrid) esetében is, hiszen az argentinok is mérkőzhetnek a negyeddöntőben – méghozzá Hollandiával (Ángel Correa egyébként három nappal a vb rajtja előtt, Nicolás González sérülése miatt került be az argentinok keretébe – a szerk.).

Viszont a spanyol válogatott 38 millió euróra taksált szélsője, Yéremy Pino (Villarreal) már biztosan nem szerepelhet a tornán, hiszen csapata kiesett. Ugyanúgy, mint a 35 millió euróval 4., német válogatott csatár, Karim Adeyemi sem. A csoportkörben búcsúzó németek három játékost is adnak a vb-n nem szerepelt legértékesebb kerettagok tízes listájára.

A VB LEGDRÁGÁBB, PÁLYÁRA NEM LÉPŐ FUTBALLISTÁI (Forrás: Transfermarkt – a német piaci portál a német labdarúgókat rózsaszínnel kiemelte)
A VB LEGDRÁGÁBB, PÁLYÁRA NEM LÉPŐ FUTBALLISTÁI (Forrás: Transfermarkt – a német piaci portál a német labdarúgókat rózsaszínnel kiemelte)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik