Vb 2020: Dalic szerint az argentinokon nagyobb a nyomás

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 15:46
null
A horvátok saját játékukat szeretnék játszani Argentína ellen is (Fotó: Getty Images)
December 13-án, kedden a Luszail Stadionban csap össze egymással Argentína és Horvátország a katari vb elődöntőjében. A legutóbbi ezüstérmes szövetségi kapitánya úgy véli, a dél-amerikaiakon nagyobb a nyomás, ők pedig most még többet akarnak.

A mérkőzés előtti sajtótájékoztatót Zlatko Dalic szövetségi kapitány azzal kezdte, óriási dolognak tartja, hogy egymás után két világbajnokságon elődöntőbe jutott a horvát csapat.

„Most többet akarunk. A nagyszerű Argentína és Lionel Messi ellen játszunk. Rajtuk nagyobb a nyomás, mint rajtunk. Elemeztük őket, tudjuk, hogyan játszanak és milyen irányba szeretnék vinni a játékot, de mint mindig, most is optimista vagyok. Nem fogunk alkalmazkodni ellenfelünkhöz, a saját játékunkat szeretnénk játszani” – mondta el várakozásait Zlatko Dalic, kitérve arra is, csapata annak ellenére megfelelő erőállapotban van, hogy már túl van két hosszabbításos mérkőzésen is (és hét horvát labdarúgónak van a legtöbb játékperce a katari tornán).

A szakember beszélt arról is, nem szeretné, ha az argentinok hollandok elleni negyeddöntőjéhez hasonló mérkőzést játszanának, melyen sok volt a párharc (és összesen 17 lapot osztott ki Antonio Mateu Lahoz játékvezető).

„Kielemeztük a meccset, láthattuk, hogy Messi remek formában van, képes egyedül eldönteni a mérkőzést, de azt is láttuk, hogy a társai támogatják. A vezetés után nem számítottak rá, hogy Hollandia visszajön, ezért holnap még erősebb Argentínára számítok. Az elődöntőt a világ egyik legjobb válogatottja és a futballtörténelem egyik legjobb játékosa ellen fogjuk játszani” – húzta alá Dalic, kiemelve a vb-re való felkészülés alatt is hangsúlyozták, hogy kellően mély a horvát keret és bárki is játszott, az hozzá tudott tenni a játékhoz.

„Négy évvel ezelőtt is mindenkinek megadtuk az álmodozás jogát és példánkkal másokat is bátorítottunk, hogy a kis válogatottak is el tudnak érni valamit. Erre most kiváló példa Marokkó, joga van reménykedni, ahogy Horvátországnak is” – fogalmazott a horvát szövetségi kapitány.

A Tottenham Hotspur támadója, Ivan Perisic azzal kezdte: csodálatos érzés számára az újabb elődöntős szereplés, de minden sportoló álma a döntőbe jutás.

„Argentína nagyszerű csapat, labdarúgói pedig száz százalékot nyújtanak, amikor a hazájukért kell játszaniuk. De sok múlik rajtunk is. Ha nem félünk és úgy játszunk, mint Brazília ellen, akkor nem lesz gond” – szögezte le Perisic.

„Most, hogy látjuk, meddig jutott Marokkó, elmondhatjuk, hogy jó munkát végeztünk és ha ebben a ritmusban folytatjuk, továbbra is segítjük a védelmet, akkor a trófeát is megnyerhetjük!” – tette hozzá a horvát támadó, aki beszélt a két, öt világbajnokságon szereplő világklasszisról, Cristiano Ronaldóról és Lionel Messiről is.

„Néhány napja láthattuk, hogy Portugália kiesett Cristianóval. Ötször volt világbajnokságon, de nem tudta megnyerni. Messi is ötödször próbálkozik, így biztosan mindent belead a győzelemért, de mi is meg akarjuk nyerni, szóval száz százalékon leszünk!” – jegyezte meg Perisic.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
ELŐDÖNTŐ
December 13., kedd
20.00:
Argentína–Horvátország (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik