Uruguay: „Mondtam” – Suárez előre szólt, hogy kijutnak a vb-re

T. D.T. D.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 16:05
null
Luis Suárez állta a szavát (Fotó: AFP)
Jól tudjuk, hogy a sztárfutballistákat sokszor nem csekély önbizalmuk is segíti abban, hogy érvényesülhessenek a pályán. Nincs ezzel másképp Luis Suárez sem, aki – mint a Chile elleni győztes világbajnoki selejtező után kiderült – előre megmondta, hogy segítségével a nehéz helyzetben lévő Uruguay kijut a 2022-es világbajnokságra.

A dél-amerikai ország válogatottja pocsék sorozattal zárta le 2021-et: egymás után öt nyeretlen meccset – ebből négy vereséget – hoztak össze az uruguayiak, ennek hatására az illetékesek 15 év után megköszönték a legendás szövetségi kapitány, Óscar Tabárez munkáját.

2022-ben azonban elkezdtek jönni az eredmények, Diego Alonso irányításával mind a négy idei mérkőzését megnyerte Uruguay – Luis Suárez ezen a négy meccsen három góllal segítette a csapatot. Az Atlético Madrid csatárának ügynöke, Martín Rodríguez most a Twitter-oldalán osztotta meg a tavaly novemberi WhatsApp-beszélgetésükről készült képernyőfotót.

„Lauti jó úton jár ahhoz, hogy ne jusson el egy világbajnokságra” – írta Rodríguez Suáreznek Lautaróra, a támadó 2018 októberében született kisfiára utalva, akinek a vb-k négyévente történő rendezése miatt eddig esélye sem lehetett arra, hogy ott legyen a lelátón egy világbajnoki mérkőzésen. Nem is maradt el Suárez válasza...

„Nem, mert belépünk a Suárez-zónába. Nyugalom!”

Négy uruguayi győzelemmel és három Suárez-góllal később az ügynök által megosztott képhez oda is írta a csatár: „Én mondtam...”




DÉL-AMERIKAI VB-SELEJTEZŐK
18. FORDULÓ

Chile–Uruguay 0–2
(L. Suárez 79., F. Valverde 90.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik