Románia: feljelentette a köztévé a világbajnokságon jegyüzérkedő munkatársát

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.01.18. 10:23
null
Cristian Opera azzal állította le az ellene indított fegyelmi vizsgálatot, hogy felmondott a TVR-nél (Fotó: gsp.ro)
Hivatali visszaélés miatt büntetőfeljelentést tett a román közszolgálati televízió (TVR) a katari világbajnokságon részt vett küldöttsége vezetője, Cristian Oprean ellen. A sportosztály beszerzési igazgatójaként dolgozó Opreant azzal vádolják, hogy a TVR nevében vásárolt jegyekkel üzérkedett a tornán.

 

Az ügyet egy névtelen e-mail robbantotta ki, amely decemberben érkezett a televízió címére. Ennek írója azt állította, hogy feláron (1800 eurót fizetve az eredetileg 1200 euróba kerülő belépőkért) vásárolt két jegyet a TVR képviselőjétől a Franciaország–Marokkó elődöntőre, ám mégsem tudta megtekinteni a mérkőzést, mivel a ROTVR megjelölésű belépőkkel kizárólag a televízió képviselői léphettek be a stadionba. Az ezt követő belső vizsgálat kiderítette, hogy Cristian Oprean összesen 712 világbajnoki jegyet vásárolt a FIFA-tól a TVR nevében, anélkül, hogy erre felhatalmazása lett volna.

Oprean kezdetben tagadta a vádakat, és mindössze 64, „barátainak szánt” belépő beszerzését ismerte be. Az ellene indított fegyelmi vizsgálatot pedig azzal állította le, hogy felmondott a munkahelyén – a televízió így nem vizsgálódhat tovább, cserébe viszont kedden megtette a büntető feljelentést volt munkatársa ellen.

„Tetteivel Cristian Oprean túllépte hatáskörét, és visszaélt helyzetével, hogy a FIFA-tól a Román Televíziónak adott belépőket szerezzen be és adjon tovább” – áll a TVR közleményében.

Nem ez volt a TVR egyetlen botránya a világbajnokság idején. A sportszerkesztőség egyik kommentátora, Marian Olaianos azért nem utazhatott Katarba, mert egyik kolléganője bántalmazásával vádolják, ő viszont szexuális zaklatással vádolja a hölgyet.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik