Glik (jobbra) biztos volt az ártatlanságában (Fotó: Getty Images)

A bő egy hónapja, szeptember közepén lejátszott Lengyelország–Anglia (1–1) világbajnoki selejtező első félidejének a végéhez közeledve kisebb csetepaté alakult ki, amikor Kamil Glik heves szóváltásba keveredett több angol játékossal, akik azt sérelmezték, hogy a lengyel védő megcsípte Kyle Walker nyakát. A meccs után az angolok szövetségi kapitánya, Gareth Southgate és a csapatkapitány, Harry Kane is elmondta, hogy az esetről jelentést nyújtottak be az angol szövetség felé, hogy vizsgálják ki a történteket, s jelentsék a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség felé.

A CSÍPÉS

Ez végül meg is történt, s az angol panaszra építve a FIFA már rasszista megnyilvánulások miatt kezdett vizsgálatba.

„A lelkiismeretem teljesen nyugodt, számomra ez az ügy egy-két nappal a történtek után már véget is ért. Biztos vagyok benne, hogy a vizsgálódásnak nem lesz következménye, mert soha életemben nem tettem semmilyen rasszista kijelentést, vagy gesztust” – fogalmazott az Albánia elleni keddi vb-selejtezőt megelőzően Glik.

Arról, hogy végül igaza lett az olasz Beneventónál légióskodó 33 éves védőnek, a PZPN sajtófőnöke számolt be szerda délelőtt a Twitteren.

„Az ügy kezdete óta azon az álláspontot voltunk, ami mellett most a FIFA is határozott: nincs alapja annak, hogy Kamil Glik ellen fegyelmi eljárást indítsanak az angol szövetség abszurd gyanúsítgatásai alapján, vagyis az esetet a FIFA a maga részéről lezárta” – írta bejegyzésébe Jakub Kwaitkowski.