FIFA: Infantino egy döntéssel megreformálná a nemzetközi futballt

Vágólapra másolva!
2022.12.20. 09:27
null
Gianni Infantino hosszú távú terve, hogy négy- helyett háromévente tartsanak világbajnokságot (Fotó: Getty Images)
Gianni Infantino, a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökének hosszú távú tervei között szerepel, hogy megreformálja a nemzetközi futballt azzal, hogy az eddigi négy- helyett háromévente rendeznék meg a világbajnokságot.

A Daily Mail beszámolója szerint Gianni Infantinót a katari torna kereskedelmi és sportsikerei sarkallták arra, hogy bejelentse, 2025-től 32 csapatosra bővítenék a klubvilágbajnokságot annak ellenére, hogy a labdarúgók, a klubok és a kontinentális szövetségek nem támogatják az ötletet.

A FIFA első embere meg van győződve róla, hogy az európai télen megrendezett világbajnokság megmutatta: a sportág tovább fejlődhet és globalizálódhat.

A 2022-es katari világbajnokság 6.2 milliárd angol fontos rekordbevételt produkált, ami 840 millió fontos növekedést jelent a négy évvel ezelőtti, oroszországi tornához képest.

Infantino terve, azaz a háromévente megtartandó világbajnokság legkorábban 2030 után valósulhat meg, mivel a 2024 és 2030 közötti versenynaptárról folytatott tárgyalások már a végéhez közelednek.

A szervezet elnöke a FIFA élén is hosszú távra tervez, hiszen három cikluson keresztül, azaz 2031-ig szeretné betölteni tisztségét, ám új tervének megvalósításához nagy csatát kell vívnia még úgy is, hogy Afrika és Ázsia támogatja a koncepciót.

Az európai és a dél-amerikai szervezetek viszont a korábbi tervet is ellenezték, amely arról szólt, rendezzenek kétévente vb-t.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik