Vb 2022: Jobb a Neymarral felálló brazilok ellen játszani – Bento

Vágólapra másolva!
2022.12.05. 11:06
null
Neymar vasárnap már újra együtt edzett a társaival (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, van esély Neymar játékára a brazilok Dél-Korea elleni nyolcaddöntőjében a katari futball-vb hétfő esti meccsén – és saját bevallása szerint ennek Paulo Bento, az ázsiaiak portugál szövetségi kapitánya is örül...
BRAZÍLIA: KÉT JÁTÉKOS MINDENKÉPP BÚCSÚT INTHET A VB-NEK

Brazília komótosan kezdte a világbajnokságot, amit mi sem bizonyít jobban, hogy egyik csoportmérkőzésén sem tudott gólt szerezni az első félidőben, valamint két szerény győzelem (Szerbia 2–0, Svájc 1–0) után kikapott Kameruntól a harmadik körben (0–1).

Ráadásul egyre több a sérült: két játékos, Gabriel Jesus és Alex Telles végleg búcsúzhat a tornától, Alex Sandro nem épül fel a dél-koreaiak elleni hétfői meccsre, és bár a nyolcaddöntőben Danilo minden bizonnyal visszatér a kezdőbe, a legfőbb kérdés: mi lesz a válogatott vezérével, a nyitó mérkőzésen bokasérülést szenvedő Neymarral?

„Ami Neymart illeti, vasárnap már edzett, ami azt jelenti, hogy ott lesz a meccsen – mondta első számú játékosáról Tite, a brazilok szövetségi kapitánya a válogatott sajtótájékoztatóján. – Hogy aztán kezdő lesz-e vagy csak csere, az az orvosi stáb értékelésén múlik. Nekem az a kötelességem, hogy a legjobb tizenegyet küldjem pályára.”

„Hétfőn teljesen új fejezetet nyitnak a csapatok. Felhívnám rá a figyelmet, hogy nekünk szemernyi veszítenivalónk sincs, mi csak nyerhetünk. Annyit kérek csupán a csapatomtól, hogy továbbra is azt a megalkuvás nélküli, feladást nem ismerő futballt játssza, mint eddig” – nyilatkozta sajtótájékoztatóján a brazilok elleni nyolcaddöntőre készülő dél-koreai válogatott portugál szövetségi kapitánya, Paulo Bento, aki visszatérhet válogatottja kispadjára, miután a Ghána elleni csoportmérkőzést követően kapott eltiltását letöltötte Portugália ellen.

A meccs kapcsán arról már írtunk, hogy a brazilok kapitánya, Tite elmondta, van esély az első mérkőzésen, még a szerbek ellen megsérült Neymar játékára Dél-Korea ellen. Talán furcsán hangozhat, de Bento – állítása szerint – örül ennek.

„Álszentségnek tűnik, ha azt mondom, jobb a Neymarral felálló Brazí
liával játszani, de ez az igazság: azt szeretem, ha a legjobbak vannak a pályán. Mindemellett nem szabad elsiklani afelett, hogy Brazíliát kizárólag kiváló játékosok alkotják” – mondta Paulo Bento, akivel Dél-Korea 5–1-re kapott ki Brazíliától júniusban felkészülési mérkőzésen. Neymar azon a meccsen két gólt is lőtt – mind a kettőt tizenegyesből. A portugál szakember szerint azonban annak a mérkőzésnek ma már nincs jelentősége.

A Brazília–Dél-Korea vb-nyolcaddöntő 20 órakor kezdődik.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR
NYOLCADDÖNTŐ

16.00: Japán–Horvátország (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!
20.00: Brazília–Dél-Korea (Tv:M4 Sport)– élőben az NSO-n!

DÉL-KOREA EDDIGI MECCSEI

November 24., 14.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Uruguay–Dél-Korea 0–0
November 28., 14.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Dél-Korea–Ghána 2–3
December 2., 16.00
Al-Rajján,
Education City Stadion
Dél-Korea–Portugália 2–1

A BRAZILOK MECCSEI

November 24., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Brazília–Szerbia 2–0
November 28., 17.00
Doha,
974 Stadion
Brazília–Svájc 1–0
December 2., 20.00
Loszaíl,
Lusail Iconic Stadion
Kamerun–Brazília 1–0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik