Argentína: visszatérnek klubjukhoz a szabályszegők

Cs. B.Cs. B.
Vágólapra másolva!
2021.09.06. 21:12
null
Az egészségügyi hivatal szerint Emiliano Martínez is szándékosan játszotta ki a biztonsági szabályok egyikét (Fotó: AFP)
Mint ismert, vasárnap félbeszakadt a Brazília–Argentína világbajnoki selejtező, miután a brazil egészségügyi felügyelet (ANVISA) munkatársai a mérkőzés közben próbálták meg karanténba helyezni a vendégcsapat négy angliai légiósát, akik a hétfői sajtóhírek szerint visszatérnek Angliába a klubjukhoz.

 

Arról már korábban beszámoltunk,hogy Brazíliában, mindössze néhány órával a két csapat világbajnoki selejtezőjének (amelyet felfüggesztettek, s egyelőre kérdéses, mikor pótolják) kezdete előtt megpróbálták karanténba helyezni az argentin labdarúgó-válogatott négy tagját, Emiliano Martínezt, Emiliano Buendíát, Giovani Lo Celsót és Cristian Romerót (utóbbin kívül mind a hárman a kezdőcsapatban kaptak helyet). A goal.com dél-amerikai lapokra hivatkozva azt írta, a helyi egészségügyi hivatal szerint az Angliában légióskodó futballisták szándékosan kijátszották a koronavírussal kapcsolatos brazíliai biztonsági szabályok egyikét, amely kötelező 14 napos karantént ír elő azok számára, akik a beutazást megelőző két hétben Nagy-Britanniában jártak.

A brit The Athletic információi szerint Argentína mind a négy játékost elengedte, így Martínez és Buendía a Premier League-ben szereplő Aston Villához, Lo Celso, illetve Romero pedig a szintén PL-beli Tottenhamhez tér vissza – ez azt jelenti, hogy az említettekre nem számíthat az argentin kapitány a Bolívia elleni meccsen.

Emiliano Martínez megszólalt az ügyben, és elmondta: mindenképpen csatlakozni akart a válogatotthoz, még úgy is, hogy az angol élvonalbeli klubok nem akarták elengedni azokat a játékosokat, akik olyan országban lépnének pályára, amelyek Nagy-Britanniában a koronavírus-járvány miatt vörös listán szerepelnek.

„Négyen úgy döntöttünk, hogy a címer szeretete miatt csatlakozunk a válogatotthoz. Többen nem jöttek Angliából, ám mi úgy döntöttünk, hogy elutazunk. Miután megnyertük a Copa Américát, mindenki itt akart lenni” – mondta a 29 éves kapus.


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik