Anglia: Southgate felfújta, hogy Maguire-t kifütyülték – Roy Keane

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 14:19
null
Keane nem értett egyet Southgate-tel (Fotó: AFP)
A Manchester United korábbi ír középpályása, Roy Keane szerint Gareth Southgate túlreagálta, hogy az angol szurkolók kifütyülték Harry Maguire-t az Elefántcsontpart elleni felkészülési mérkőzésen.

 

Miután az angol labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Elefántcsontpartot, Gareth Southgate szövetségi kapitány beszólt azoknak a szurkolóknak, akik kifütyülték Harry Maguire-t.

„Maguire fogadtatása egy vicc volt. Egyszerűen nevetséges. Nem értem, hiszen fenomenális teljesítményt nyújtott” – mondta Gareth Southgate.

Roy Keane az ITV Sport csatornán mondta el őszinte véleményét az 51 éves szakember szavairól.

„Szerintem Southgate felfújta ezt az egészet. Minden játékos átélte néhányszor a kifütyülést. Idióták mindig lesznek futballmérkőzéseken, Angliának pedig sok idióta szurkolója van. Garethnek csak annyit kellett volna mondani, hogy ez nem nagy ügy, a lényeg Maguire jó teljesítménye” – nyilatkozta Roy Keane.

A Manchester United egykori középpályása elmondta, Southgate nem mindig állt ki korábban a játékosai mellett: két éve Sterling is hasonló fogadtatásban részesült az angol szurkolók körében, őt azonban nem támogatta, hanem kihagyta a keretből.


Keane szerint az angol válogatott szövetségi kapitánynak nem azzal kellene foglalkoznia, ki, hogyan és mit reagál a közösségi médiában.

Ian Wright annyit tett hozzá a stúdióban, hogy a szurkolók mindig kritikusak lesznek a középhátvéddel, amiért a világ egyik legnagyobb klubjában szerepel. Azt is elmondta, ha betalál a világbajnokságon és folyamatosan jó teljesítményt nyújt a védelemben, akkor minden bizonnyal majd a drukkerek is hősként ünneplik.

Az angol válogatott játékosai a szövetségi kapitánnyal értenek egyet: a felkészülési meccs után Jack Grealish a sajtótájékoztatón, Harry Kane pedig a Twitteren védte meg Harry Maguire-t.


„Keményen dolgoztunk az elmúlt években, hogy újra egymásra találjunk az angol szurkolókkal, szóval nem volt jó hallani, hogy Maguire-t kifütyülték a Wembleyben a kezdőrúgás előtt” – olvasható Harry Kane hivatalos Twitter-oldalán.

 

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Anglia–Elefántcsontpart 3–0
(Watkins 30., Sterling 45., Mings 90+4.)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik