Anglia: Maguire fogadtatása egy vicc volt – Southgate kiakadt a szurkolókra

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2022.03.30. 10:04
null
Maguire-t kifütyülték az angol szurkolók (Fotó: AFP)
Mint beszámoltunk róla, az angol labdarúgó-válogatott 3–0-ra legyőzte Elefántcsontpartot. A mérkőzés után Gareth Southgate szövetségi kapitány beszólt azoknak a szurkolóknak, akik kifütyülték Harry Maguire-t – írja a The Guardian.

Southgate szerint a Manchester United középhátvédje jó teljesítményt nyújtott kedd este, s teljes mértékben elítélte azokat a szurkolókat, akik kifütyülték Maguire-t.

„Maguire fogadtatása egy vicc volt. Egyszerűen nevetséges. Nem értem, hiszen fenomenális teljesítményt nyújtott” – mondta Gareth Southgate.

„Vagy mind együtt vagyunk, vagy egyáltalán nem. Az angol válogatott mezében játszik, már csak emiatt is támogatni kellene őt, ráadásul folyamatosan jól is futballozik, szóval mindenkinek elégedettnek kéne lennie. A csapatunk egységes, felismerjük, hogy mindenkinek vannak nehéz pillanatai, de ezeken is képesek vagyunk együtt túljutni. Az angol szurkolók talán a közösségi média hatása vagy néhány korábbi labdarúgó véleménye miatt viselkednek így. A játékosok egyébként is csak akkor játszanak jól, ha érzik a szurkolók támogatását” – mondta az angol válogatott szövetségi kapitánya.

Southgate szerint a többiekre sincs jó hatással az ilyesfajta szurkolói viselkedés, hiszen attól félnek, egy nap ők is a drukkerek célkeresztjébe kerülhetnek. Hozzátette, ezzel sem a nézők, sem a futballisták nem nyernek.

Jack Grealish, a Manchester City támadó középpályása is támogatta Maguire-t.

„Szerintem ez az egész nevetséges. Harry a legutóbbi világbajnokságon és Európa-bajnokságon is hihetetlenül jól játszott. Ma este is briliáns volt. Nem volt jó hallani a közönség reakcióját, a csapatunk egyetlen tagjának sem tetszett” – mondta Grealish.

A Maguire-t érő kritikák nagy része abból fakad, hogy a Manchester United védelme évek óta pocsékul teljesít a Premier League-ben – a jelenlegi idényben például a top tízben csak a Leicester City kapott több gólt a „vörös ördögöknél”. Főleg a rangadókon szerepelnek le Maguire-ék: a Liverpooltól hazai pályán 5–0-ra, a Manchetster Citytől idegenben 4–1-re kapott ki az MU.

VÁLOGATOTT FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Anglia–Elefántcsontpart 3–0
(Watkins 30., Sterling 45., Mings 90+4.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik