A katari háttércsapatokban dolgoznak honfitársaink; új nemzeti hős született Portugáliában

S. T. J.S. T. J.
Vágólapra másolva!
2022.12.07. 23:10
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk:

Ha a magyar válogatott nem is kvalifikált a világbajnokságra, a katari háttércsapatokban dolgoznak honfitársaink is. A torna elsődleges élményét a pályán zajló események adják, ám a korszerű szórakoztatási igények ma már megkövetelik, hogy Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé és társaik teljesítményét megfelelő tálalásban, a legmodernebb körülmények között élvezhessék a nézők. Ebben nyújt segítséget egy kilenctagú magyar csapat, amely öt katari stadion LED-kijelző-rendszerének működtetéséért, valamint négy vb-helyszín hangtechnikájáért felel. Címlapsztorinkban bemutatjuk a jegyreklamációk kezeléséért felelős Rózsa Dórát, aki eddig az Ahmed bin Ali Stadionban dolgozott, a hátralévő időszakban pedig ingázik a helyszínek között.
Ha a magyar válogatott nem is kvalifikált a világbajnokságra, a katari háttércsapatokban dolgoznak honfitársaink is.
A torna elsődleges élményét a pályán zajló események adják, ám a korszerű szórakoztatási igények ma már megkövetelik, hogy Neymar, Lionel Messi, Kylian Mbappé és társaik teljesítményét megfelelő tálalásban, a legmodernebb körülmények között élvezhessék a nézők. Ebben nyújt segítséget egy kilenctagú magyar csapat, amely öt katari stadion LED-kijelző-rendszerének működtetéséért, valamint négy vb-helyszín hangtechnikájáért felel. Címlapsztorinkban bemutatjuk a jegyreklamációk kezeléséért felelős Rózsa Dórát, aki eddig az Ahmed bin Ali Stadionban dolgozott, a hátralévő időszakban pedig ingázik a helyszínek között.

Új nemzeti hős született Portugáliában: a Svájc elleni vb-nyolcaddöntőben Cristiano Ronaldo helyett lehetőséget kapó Goncalo Ramos mesterhármassal vette ki a részét a válogatott 6–1-es győzelméből. Meglehet, Portugáliában nem ismeretlen a 21 éves csatár, hiszen az idényben szárnyaló, még veretlen Benfica egyik alapembere, a bajnokság góllövőlistáját is ő vezeti kilenc találattal. Korábban az utánpótlás-válogatottban is jelentős eredményeket ért el. A felnőttválogatottban sem most mutatkozott be, de pályafutása során először lehetett kezdő a felnőtt nemzeti csapatban. Huszonegy évesen és 169 naposan ő minden idők harmadik legfiatalabb játékosa, aki mesterhármast ért el a vb-k történetében.

Katar előtt alighanem csak Louis van Gaal tudta, ki lesz a világbajnokságon a holland válogatott első számú kapusa, mostanra azonban már nem kérdés, ki áll a kapuban az Argentína elleni negyeddöntőben. A 71 esztendős szövetségi kapitány sokak meglepetésére három nemzetközileg tapasztalatlannak számító kapust nevezett a tornára – Justin Bijlow hatszor, Remko Pasveer kétszer védett az oranjéban, Andries Noppert pedig egyszer sem. Végül utóbbi kapott lehetőséget, noha a Heerenveen labdarúgójának még nem volt olyan idénye, amikor aktuális klubcsapatában végig első számú kapus lett volna. A 28 éves futballistának korábban a Bredában csapattársa volt Babos Gábor, aki lapunknak elmondta: nem számított rá, hogy Noppert a vb-n is bizonyíthat.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik