Friss
TOVÁBB AZ ÉLŐ HÍRFOLYAMRA

Mike Barnabás

 

16:11 2022. 11. 24

Domonkos Bálint

 

13:38 3 perce

Domonkos Bálint

 

13:35 6 perce

Domonkos Bálint

 

13:33 8 perce

Domonkos Bálint

 

13:26 15 perce

Hermann Dorottya

 

13:17 24 perce

nemzetisport.hu

 

13:08 33 perce

Domonkos Bálint

 

13:04 37 perce

nemzetisport.hu

 

13:04 37 perce

nemzetisport.hu

 

12:56 45 perce

Sosem szerepeltek még ilyen jól az afrikai csapatok

Sohasem szerepeltek még ilyen jól afrikai csapatok labdarúgó-világbajnokságon, mint a 2022-es katarin. A csoportkört hét győzelemmel és összesen 24 ponttal zárták a kontinens csapatai, ráadásul Marokkó megnyerte az F jelű négyest, Szenegál pedig csoportmásodikként jutott nyolcaddöntőbe.

nemzetisport.hu

 

12:02 2 órája

A brazil kapitány óvatosan tekint a folytatásra

Tite, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya óvatosan tekint a nyolcaddöntős folytatásra a katari világbajnokságon, miként sérült kulcsjátékosa, Neymar visszatérésére is. A Paris Saint-Germain sztárja még az első csoportmeccsen szenvedett sérülést – a dél-amerikaiak azon 2–0-ra verték meg a szerbeket –, társai már nélküle győzték le Svájcot 1–0-ra, pénteken viszont 1–0-ra kikaptak Kameruntól.

nemzetisport.hu

 

11:42 2 órája

Kim Naldóék Japánt másolták – mémek

A csoportkör utolsó napja is emlékezetes mérkőzéseket és pillanatokat hozott a katari vb-n. Elsősorban Uruguay búcsúja ihlette meg a mémgyárakat, azután, hogy Dél-Korea Portugália elleni sikerével Ghána mellett a dél-amerikaiak is búcsúztak, de kiderült az is, hogy Szon Hung Minék eggyel többen voltak a pályán.

nemzetisport.hu

 

11:08 3 órája

Hoppá! Suárez beszólt Ghánának? Mutatjuk, mit üzent a kiesés után

Mint arról beszámoltunk, Uruguay 2–0-ra legyőzte Ghánát a katari labdarúgó-világbajnokság csoportkörében, de mivel Dél-Korea az utolsó pillanatokban fordított Portugália ellen, a portugálok mögött az ázsiaiak jutottak tovább a H-csoportban. Luis Suárezt finoman szólva sem kedvelik az afrikai országban a 2010-es tornán történtek miatt, így érthető, hogy Uruguay kiesése után kárörvendtek a ghánai szurkolók. A Liverpool és az FC Barcelona sztárja üzenete minden bizonnyal nekik szól az Instagram-oldalán.

nemzetisport.hu

 

10:52 3 órája

Először képviselteti magát mind a hat földrész a nyolcaddöntőben!

A négy évvel ezelőtti oroszországi labdarúgó-világbajnokság nyolcaddöntős mezőnyéből csak kilenc csapat jutott Katarban is a legjobb 16 közé. A vb-k történetében most fordult elő először,  hogy mind a hat kontinens képviselteti magát a nyolcaddöntőben. Európa és Dél-Amerika visszaesett 2018-hoz képest, mindkét földrész két-két helyet vesztett az előző világversenyhez viszonyítva.

nemzetisport.hu

 

10:38 4 órája

Kétarcú ellenfél vár a hollandokra a nyolcaddönőben

A statisztikákból kiindulva óriási ugyanis a különbség az Egyesült Államok első és második félidei játéka között; a fordulás után rendkívüli módon visszaesik az amerikaiak teljesítménye, a hollandok azonban nem becsülik le őket.

nemzetisport.hu

 

10:24 4 órája

Domonkos Bálint

 

10:19 4 órája

Domonkos Bálint

 

10:08 4 órája

Balázs Dávid

 

10:08 4 órája

Amennyiben Japán túljut Horvátországon a hétfői nyolcaddöntőjében, úgy elmondhatja, hogy az elmúlt három világbajnokságról egyaránt legyőzött egy döntőbe jutó csapatot. Az előző torna ezüstérmesét (horvátok, 2018), valamint két vb-győztest (Spanyolország, 2010 és Németország, 2014).

nemzetisport.hu

 

09:37 5 órája

nemzetisport.hu

 

09:05 5 órája

Domonkos Bálint

 

08:49 5 órája

Domonkos Bálint

 

08:35 6 órája

Domonkos Bálint

 

08:25 6 órája

Domonkos Bálint

 

08:19 6 órája

Domonkos Bálint

 

08:12 6 órája

Domonkos Bálint

 

08:07 6 órája

nemzetisport.hu

 

07:15 7 órája

Domonkos Bálint

 

06:35 8 órája

Köszöntjük olvasóinkat a vb 14. játéknapján, a nyolcaddöntő kezdetén! A 64-ből 48 mérkőzésen (azaz a csoportkörön) vagyunk túl a 22. labdarúgó-világbajnokságon. Katarban ma két mérkőzéssel kezdődnek a nyolcaddöntős küzdelmek. 16 órától az A-csoport győztese, Hollandia a B-jelű négyes másodikjával, az Egyesült Államokkal csap össze. Jó hír az USA-nak, hogy az Irán elleni győztes góljába belesérülő Cselsea-labdarúgó, Christian Pulisic visszatérhet. Ezt követően 20 órától a C-csoport élén záró Argentína a címvédő franciák mögött második helyen továbbjutó Ausztráliával csap össze.

VILÁGBAJNOKSÁG, KATAR NYOLCADDÖNTŐ

16.00:
Hollandia–Egyesült Államok, al-Rajjan (Halifa Stadion) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

20.00: Argentína–Ausztrália, al-Rajjan (Ahmad bin Ali Stadion) (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Balázs Dávid

 

23:46 1 napja

nemzetisport.hu

 

23:22 1 napja

nemzetisport.hu

 

23:15 1 napja

Svájc jobb volt, gratulálok a továbbjutásához – Mitrovics

A G-csoport péntek esti mérkőzéseivel véget ért a csoportkör a katari labdarúgó-bajnokságon. Mint megírtuk, Kamerun 1–0-ra legyőzte Brazíliát, Svájc pedig fordulatos mérkőzésen 3–2-re Szerbiát. A brazilok és a svájciak továbbjutottak, a szerbek és a kameruniak kiestek. Íme, néhány gyorsértékelés a főszereplőktől.

nemzetisport.hu

 

23:10 1 napja

1994 óta először! Egy válogatott sem zárta hibátlanul a csoportkört

Véget ért a 2022-es katari labdarúgó-világbajnokság csoportköre: az utolsó játéknap estéjén eldőlt, hogy Brazília csoportgyőztesként, Svájc másodikként jutott tovább a nyolcaddöntőbe. Mutatjuk a két péntek esti mérkőzés legérdekesebb statisztikáit – akadt bőven...

Balázs Dávid

 

23:02 1 napja

Íme, a dél-koreaiak győztes gólja a lelátóról a szurkolók reakciójával!

Balázs Dávid

 

22:58 1 napja

Éder Militao tornásznak is elmehetne – VIDEÓ

Balázs Dávid

 

22:52 1 napja

Toko Ekambi alaposan becsapta Dani Alvest.

Somlóvári Dávid

 

22:32 1 napja

nemzetisport.hu

 

22:25 1 napja

Nincs megállás – íme, a további program és a teljes ágrajz!

Péntek este véget ért a csoportkör a katari labdarúgó-világbajnokságon, de nincs megállás, szombaton két mérkőzéssel máris megkezdődik a nyolcaddöntő: Hollandia az Egyesült Államokkal, Argentína Ausztráliával csap össze. Nézzük az egyenes kieséses szakasz teljes programját!

Balázs Dávid

 

22:13 1 napja

Somlóvári Dávid

 

22:06 1 napja

Hollandia, Anglia és Marokkó! Mi a közös bennük? Gyakorlatilag a torna eddigi legjobb csapatai – már ha a szerzett pontokat vesszük figyelembe. Mert nemhogy nem volt százszázalékos válogatott a csoportkörben, 7 pontot is mindössze az említett három válogatott szerzett.

Balázs Dávid

 

22:00 1 napja

Itt a vége! Brazília mögött Svájc a továbbjutó!
Kamerun–Brazília 1–0
Szerbia–Svájc 2–3

Balázs Dávid

 

21:52 1 napja

Kamerun megszerezte a vezetést Brazília ellen! De nincs továbbjutó helyen! Vincent Aboubakar a gólja után megkapta a második sárga lapját mezlevételért, ezért számára idő előtt ér véget a torna.

A Kamerun–Brazília mérkőzés él, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

21:41 1 napja

nemzetisport.hu

 

21:36 1 napja

Balázs Dávid

 

21:20 1 napja

Balázs Dávid

 

21:09 1 napja

Ott folytatják, ahol abbahagyták! Rögtön a szünet után gólt szerzett Svájc, így fordított! 3–2

A Szerbia–Svájc mérkőzés élő, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

21:07 1 napja

Ha katari gyerek lennék, biztos, hogy efféle fából készített, dohai tengerparton árusított, gyönyörű facsónakért könyörögnék az apukámnak. Csak az a kérdés, lennék-e katari gyerek... – írja Csillag Péter helyszíni tudósítónk.

Balázs Dávid

 

21:03 1 napja

Balázs Dávid

 

20:58 1 napja

Éppen két hete szálltam fel Budapesten a dohai járatra, hamarosan katari kirándulásom feléhez érek – jelenti Csillag Péter munkatársunk, helyszíni tudósítónk. Nem mondom, hogy eljött az összegzés ideje, azzal jobb megvárni a végét, de néhány tanulságot talán már le lehet szűrni az idei rendhagyó világbajnoksággal kapcsolatban. Értelemszerűen másként éli meg az eseményeket egy élesen összpontosító futballista, egy kényelmesen szórakozó szurkoló vagy egy mégoly egyszerű feladatát – irányjelző botlengetés, metrókapu előtti utasköszöntés, lelátói útba igazítás – lázas igyekezettel ellátni igyekvő önkéntes. Én az újságírói oldalt ismerem. A legfőbb tapasztalat, hogy ez a világbajnokság meccsek folyamatos kavalkádjában telik. Nem magától értetődő ez, a korábbi tornákon jellemzően minden második-harmadik napon jutottam el egy-egy mérkőzésre, míg most a viszonylag kis távolságok miatt egy nap akár két stadionhoz is odaérek. Csütörtökön például a késő délutáni horvát–belga meccs után felültem a médiajáratra a dohai Ahmed bin Ali Stadionnál, és bő egyórás buszozás után, háromnegyed tízre beestem az Al-Bajt Stadionba Al-Hor városában a tízkor kezdődő német–Costa Rica-i összecsapásra. A budapestihez képest plusz kétórás időeltolódás a nyomtatott lap szerkesztőinek kedvez, a helyszíni tudósító napját viszont hosszúra nyújtja, tegnap hajnali három óra is elmúlt már, mire a szállásomra visszaértem. A helyszíni jelenlét ugyanakkor felelősséget jelent, a riporter a távoli olvasó képzeletbeli kalauza is, aki a stadionok eseményein túl bemutathatja a világbajnokság környezetét, a stadionok árnyékában zajló történéseket, a tornához közvetve kapcsolódó, érdekes személyiségeket. A hiteles tájékoztatáshoz pedig nem elég meccsről meccsre rohanni, időt kell hagyni a megszervezett találkozásokra, a háttérinterjúk elkészítésére, a természeti, kulturális, társadalmi közeg megismerését szolgáló egyéb programokra. Sűrűbb ez a világbajnokság, mint bármelyik korábban, nem csupán a csoportkörben napi négy mérkőzéssel kiszolgált televíziónézőknek, hanem a futballhelyszínek között ingázóknak is. Hogy a fokozott dózisra kinek hogyan reagál a szervezete, személyfüggő, a leülepedés hatékonysága mindenesetre kérdéses. Egyesekből ellenreakciót is kiválthat, a minap, az éjjeli buszút során egy külföldi fotós kollégán például egészen szélsőséges tünet jelentkezett. Amikor azt hitte, nem hallja senki, odasúgta szomszédjának: „Hányingerem van a futballtól.”

nemzetisport.hu

 

20:53 1 napja

Balázs Dávid

 

20:50 1 napja

Gól nélküli döntetlen a szünetben a Kamerun–Brazília meccsen.

A Kamerun–Brazília mérkőzés él, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

20:49 1 napja

Szerbia és Svájc összecsapása 2–2-re áll a szünetben!

A Szerbia–Svájc mérkőzés élő, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

20:46 1 napja

Mekkora meccs! Svájc egyenlített Szerbia ellen, Embolo volt eredményes! 2–2

A Szerbia–Svájc mérkőzés élő, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

20:36 1 napja

Vlahovics találatával máris fordított Szerbia! 2–1

A Szerbia–Svájc mérkőzés élő, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

20:28 1 napja

Mitrovics fejes góljával ismét egál a Szerbia–Svájc mérkőzés! 1–1

A Szerbia–Svájc mérkőzés élő, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

20:24 1 napja

Balázs Dávid

 

20:21 1 napja

Shaqiri 20. percben szerzett góljával előnyben Svájc Szerbia ellen!

A Szerbia–Svájc mérkőzés élő, szöveges tudósítása itt!

Balázs Dávid

 

20:12 1 napja

„Pelé, gyógyulj meg mihamarabb!”

nemzetisport.hu

 

19:56 1 napja

A kiesést követően lemondott a ghánai kapitány

A Sky Sports írta meg elsőként: lemondott posztjáról Otto Addo, a ghánai labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután csapata a csoport negyedik helyén végzett a katari világbajnokságon.

Balázs Dávid

 

19:56 1 napja

Mike Barnabás

 

19:54 1 napja