Vb 2018: Sampaoli távozik az argentin válogatottól, a hét elején jelentik be – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2018.07.15. 08:20
null
Jorge Sampaoli egy év után távozik az argentin válogatott éléről (Fotó: AFP)
Egybehangzó argentin sajtóértesülések szerint megszületett a döntés Jorge Sampaoli ügyében: az Argentin Labdarúgó-szövetség (AFA) meneszti posztjáról a szakembert, utódjáról egyelőre nem született döntés.

 

A korábbi hírek arról szóltak, hogy a szövetség végrehajtó bizottsága július végén ül össze, akkor elemzik a vb-szereplést, s döntenek arról, hogy Sampaoli valóban maradhat-e posztján a 2022-es vb-ig, amíg a szerződése szól. Nos, nagyon úgy néz ki, hogy a döntés már most megszületett: a felek megegyeztek az elválásról, amit hivatalosan hétfőn vagy kedden jelenthetnek be. A tréner kétmillió dollár (558 millió forint) kompenzációs díjat kap a szövetségtől. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy a megbeszélteknek megfelelően Sampaoli irányítja-e az argentin U20-as válogatottat a július 28-tól augusztus 7-ig tartó COTIF L'Alcúdia nevű tornán, Valenciában.

Az 58 éves szakember 2017 májusában vette át a felnőttválogatott irányítását, amelyet kijuttatott a világbajnokságra, ám Oroszországban már a nyolcaddöntőben búcsúzott csapatával, miután a nyolc közé jutásért játszott meccsen Argentína 4–3-ra kikapott Franciaországtól. Munkásságát és együttese teljesítményét a vb idején rengeteg kritika érte, hiszen a csoportkörben Izlanddal csak 1–1-et értek el, Horvátországtól pedig 3–0-ra kikaptak.

Sampaoli 15 meccsen irányította az argentin válogatottat, hétszer győzött vele a csapat négy döntetlen és négy vereség mellett.

Ami az utódot illeti, az argentin sajtó öt nevet emleget: Marcelo Gallardo, Matías Almeyda, Ricardo Gareca, Mauricio Pochettino és Diego Simeone közül kerülhet ki az új kapitány.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik