Vb 2018: Ronaldo az Aranylabda-favorit, Messi már a dobogón sincs

Vágólapra másolva!
2018.07.17. 12:10
null
Lionel Messi az év közepén nem szokott ilyen rosszul állni az Aranylabda-favoritok között (Fotó: AFP)
A fogadóirodák oddsait monitorozó honlapok a világbajnoki döntő után frissítették listáikat az Aranylabda-szavazás várható végeredményére. A bukmékereknél továbbra is Cristiano Ronaldo a favorit.

A legesélyesebbnek tartott Cristiano Ronaldo mögött alaposan felborult a sorrend: Lionel Messi csak az ötödik számú favorit jelenleg, mivel a világbajnokságon remek teljesítményt nyújtó játékosok közül megelőzte az aranyérmes francia csapat két sztárja, Kylian Mbappé és Antoine Griezmann, valamint a vb legjobb futballistájának megválasztott horvát Luka Modric is.

A fogadóirodáknál még Kevin De Bruynét, Paul Pogbát, Raphaël Varane-t, Harry Kane-t, Mohamed Szalahot, Neymart és Eden Hazard-t tartják számon azok között, akiknek reális esélyük lehet az Aranylabda elhódítására.

A futballvilág első számú egyéni díját 2008 óta kizárólag Cristiano Ronaldo vagy Lionel Messi nyerte el (ötször-ötször), 2007-ben a brazil Kaká lett az aranylabdás. Francia futballista 1998 óta nem diadalmaskodott (akkor Zinédine Zidane győzött), horvát vagy belga aranylabdás pedig még sosem volt.

Addig még lesz egy UEFA és egy FIFA Év játékosa választás is.

Az NS munkatársa, Csillag Péter is szavaz, ő az Aranylabda magyar szavazója.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik