Vb 2018: öt ecuadorit eltiltottak az argentinok elleni meccs előtt történtekért

Vágólapra másolva!
2017.10.13. 09:14
null
A hírek szerint Enner Valencia (jobbra) is érintett a balhéban, Cristian Ramírez, a Ferencváros korábbi játékosa viszont nem (Fotó: AFP)
Öt ecuadori labdarúgót eltiltottak a válogatottól, mert az argentinok elleni keddi világbajnoki selejtező (1–3) előtt engedély nélkül elhagyták a csapat szállodáját.

 

Az ecuadori szövetség neveket nem közölt, csak annyit, hogy a fegyelmi bizottság Jorge Celico szövetségi kapitány jelentése alapján egyhangúlag hozta meg döntését. Sajtóhírek szerint Enner Valencia, Joao Plata, Gabriel Cortez, Jefferson Orejuela és Robert Arboleda követett el fegyelmi vétséget. Utóbbi két játékos végigjátszotta a meccset, míg Valencia csereként lépett pályára.

A találkozó elsősorban a vendég argentinoknak volt fontos a továbbjutás szempontjából. Az ecuadoriak már az első percben vezetést szereztek, ám ezt követően Lionel Messi mesterhármasával fordított a rivális, és végül kijutott a jövő évi oroszországi vb-re.

Az ecuadoriak a dél-amerikai selejtezősorozatot négy győzelemmel kezdték, majd a következő 14 mérkőzésből csak kettőt nyertek meg, így a tízcsapatos csoport nyolcadik helyén zártak.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik