Vb 2018: Mindannyian frusztráltak vagyunk – Mascherano

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.25. 09:31
null
Mascherano szerint Messi mindent megtesz, hogy javítson a válogatott megítélésén (Fotó: AFP)
Két mérkőzés után korántsem ott tart az argentin válogatott az oroszországi labdarúgó-világbajnokságon, ahol szeretne. Lionel Messiék könnyen búcsúzhatnak már a csoportkör végén, ami természetesen nincs jó hatással a játékosok mentális állapotára. Javier Mascherano beszélt ennek kapcsán Messiről, illetve a csapat és Jorge Sampaoli szövetségi kapitány viszonyáról is.

Argentína két mérkőzés után egy ponttal áll a D-csoport utolsó helyén. A továbbjutás ráadásul már nem csak Messiék kezében van – mindenképp nyerniük kell harmadik meccsükön Nigéria ellen, és reménykedniük abban, hogy a csoport másik találkozóján, Izland és Horvátország összecsapásán számukra előnyös eredmény születik. A helyzet nyilván nem ideális az előző vb-n döntőt játszó argentin válogatott számára – erről és Lionel Messi helyzetéről Javier Mascherano beszélt.

„Leo jól van. De egy csapatban, ahol nem úgy mennek a dolgok, ahogy szeretnénk, mindannyian frusztráltak vagyunk. Ő is ember, és ő is csalódott, viszont elszánt, hogy változtasson a helyzeten. Más képet szeretne mutatni a világnak annál, amit az első két meccsen mutattunk" – mondta a védekező középpályás.

Korábban beszámoltunk róla, hogy Jorge Sampaoli szövetség kapitány állítólag elvesztette a tekintélyét a játékosok körében, és abba sem lesz beleszólása, hogy milyen összeállítással lép pályára a válogatott a Nigéria elleni találkozón. Mascherano viszont tagadja, hogy a játékosok viszonya megromlott volna Sampaolival a gyenge vb-kezdet miatt.

„A kapcsolatunk Sampaolival teljesen normális, de ha kényelmetlenül érezzük magunkat, megmutatjuk, ellenkező esetben képmutatók lennénk és ártanánk a csapatnak. A kollektív előnyöket kell szem előtt tartanunk, huszonhárman vagyunk a csapatban, és mindenki gondolnunk kell. Nem játszunk jól, de vállaljuk az eredményeinket" – jelentette ki Mascherano.

A D-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Horvátország 2 2 5–0 +5 6
2. Nigéria 2 1 1 2–2 0 3
3. Izland 2 1 1 1–3 –2 1
4. Argentína 2 1 1 1–4 –3 1

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik