Vb 2018: Még nem fogtuk fel igazán, mi történt – Umtiti

Vágólapra másolva!
2018.07.10. 23:33
null
Didier Deschamps szövetségi kapitány a győztes gólt fejelő Samuel Umtiti nyakába borult a hármas sípszó után (Fotó: AFP)
Franciaország 1–0-ra legyőzte Belgiumot, és ezzel elsőként jutott be a világbajnokság döntőjébe. A lefújás után a fináléra Moszkvába utazó francia válogatott védője, Samuel Umtiti, illetve Kylian Mbappé, valamint a szövetségi kapitány, Didier Deschamps értékelt.

 

„Együtt végeztük el a munkát. Igaz, hogy én szereztem a gólt, de az egész mérkőzésen nagyon jól védekeztünk együtt, közös erőfeszítésünk jutalma pedig a döntő” – mondta a győztes gólt fejelő Samuel Umtiti, aki a találatra is kitért.

„Néhány hete, ahogy a korábbi meccseimet néztem, eldöntöttem, hogy szögletnél vagy a rövid kapufához megyek, vagy inkább kivárok – ma ez kifizetődött. Még nem fogtuk fel igazán, mi történt, de tudjuk, valami nagy dolgot viszünk véghez. Még hátravan egy nagyon-nagyon fontos találkozó. Mindent megteszünk, hogy megnyerjük a tornát” – zárta gondolatait a francia középhátvéd.

„Elképzelhetetlen. Ez életem álma, meg a következő életemé is, és minden. Nem találok szavakat
– áradozott a lefújás után Kylian Mbappé. – A legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna ilyet, pedig még mindig nagy álmodozó vagyok. De még van egy lépés. Amikor nem csalsz, hanem a csapatért dolgozol, visszakapod. Amíg a csapatot segíthetem, csak ez érdekel. Nem érdekel az Aranylabda, a vébétrófeát akarom.

„Kivételes, ami történt – mondta ezt már a francia válogatott szövetségi kapitánya, Didier Deschamps. Nagyon örülök a játékosaimnak, fiatalok, azonban ott van bennük a karakter és a mentalitás. Nehéz dolgunk volt ma egy nagyon erős Belgium ellen, de az a kis gól elég volt. Roppant sokat kellett dolgoznunk védekezésben, a kontrákból egy kicsit többet is kihozhattunk volna a végén, ám ezzel együtt is le a kalappal a futballisták és a stáb előtt. Mi játsszuk a döntőt! Nagyon büszke vagyok a csapatomra – már 49 napja együtt vagyunk, sok minden történt, olyanok is, amik nehezebbek, de ilyen az élet egy csapatban. És hadd hozzam fel a stábomat, húsz emberről van szó, mindenkié a mai siker, viszont a játékosoké a mérkőzés: bekerültünk a döntőbe, és végül is a pályán levőknek köszönhetjük a győzelmet. A két évvel ezelőtti Európa-bajnokság döntőjében elszenvedett vereséget még nem emésztettük meg, szóval holnap csendben megnézzük, ki jut a fináléba.”

„Egy pontrúgás döntött. Szoros, nagyon szoros meccset játszottunk, amelyen az döntött a franciák javára, hogy ők valamivel szerencsésebbek voltak a kapu előtt. A játékosaink hozzáállása nagyszerű volt a találkozóhoz. Fel kell tudnunk dolgozni, hogy csak az egyik csapat nyerhet, míg a másik szükségszerűen veszít. Mi mindenesetre minden tőlünk telhetőt megtettünk a pályán" – fogalmazott Roberto Martínez, aki kitért a gólra és szót ejtett a bronzmeccsről is.

„Egy világbajnoki elődöntőben olyan apróságok jelenthetik a döntő mozzanatot, mint egy pontrúgás. Egy mérkőzésünk van hátra, és mindenképpen szeretnénk győzelemmel búcsúzni, mert ezek a játékosok nem azt érdemlik, hogy rossz szájízzel köszönjenek el a tornától" – jelentette ki a belgák spanyol kapitánya.

FIFA-VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
ELŐDÖNTŐ

FRANCIAORSZÁG–BELGIUM 1–0 (0–0)
Szentpétervár,
Kresztovszkij Stadion. Vezette: Cunha (uruguayi)
Franciaország: Lloris – Pavard, Varane, Umtiti, L. Hernández – Pogba, Kanté – Mbappé, Griezmann, Matuidi (Tolisso, 86.) – Giroud (Nzonzi, 85.). Szövetségi kapitány: Didier Deschamps.
Belgium: Courtois – Alderweireld, Kompany, Vertonghen – Chadli (Batshuayi, 91.), Witsel, Fellaini (Carrasco, 80.), Mousa Dembélé (Mertens, 60.) – De Bruyne, E. Hazard, Lukaku. Szövetségi kapitány: Roberto Martínez.
Gólszerző: Umtiti (51.)
Sárga lap: Kanté (87.), Mbappé (92.), ill. E. Hazard (63.), Alderweireld (71.), Vertonghen (94.)

ONLIVE KÖZVETÍTÉS, ÉRDEKESSÉGEK, STATISZTIKÁK ITT!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik