Vb 2018: Japán két hónappal a rajt előtt kirúgta a kapitányt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.04.09. 09:05
A Japán Labdarúgó-szövetség a gyengébb eredmények miatt két hónappal a világbajnokság rajtja előtt menesztette szövetségi kapitányát, a bosnyák Vahid Halilhodzicot. A hírt Tasima Kozo elnök jelentette be, az utód a Gamba Oszaka korábbi edzője, a szövetség jelenlegi technikai igazgatója, Nisino Akira lett.

 

Halihodzic 2015 márciusában vette át a válogatott irányítását, és ugyan sok kritikát kapott, a továbbjutás szempontjából kulcsfontosságú mérkőzéseket megnyerte, és kivezette a válogatottat a világbajnokságra.

Tavaly év végén már mutatkoztak a problémát, amikor a csapat Haitivel 3–3-as döntetlent játszott, majd Brazíliától (1–3), Belgiumtól (0–1) és Dél-Koreától (1–4) is kikapott. Főleg utóbbi vereség volt demoralizáló – és a helyi sajtó szerint megalázó –, azt pedig nem bocsátották meg a bosnyák edzőnek, hogy elismerte, a rivális játéka meglepte, és Dél-Korea az egész meccsen uralta a játékot.

Az utód a Gamba Oszaka korábbi edzője, a szövetség jelenlegi technikai igazgatója, Nisino Akira lett.

Idén eddig két meccset játszott a válogatott, március 23-án 1–1-et ért el Malival, míg négy nappal később 2–1-re kikapott Ukrajnától. A világbajnokságig még három felkészülési mérkőzés vár rá Ghána, Svájc és Paraguay ellen. A vb H-csoportjában Kolumbia, Lengyelország és Szenegál lesz az ellenfél.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik