Vb 2018: Hitzfeld szerint a németek újra világbajnokok lehetnek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2016.10.10. 10:25
Ottmar Hitzfeld szerint a címvédő német labdarúgó-válogatottnak van a legnagyobb esélye arra, hogy a 2018-as oroszországi világbajnokságon elhódítsa a győztesnek járó trófeát.

A korábbi sikeredző azt nyilatkozta, hogy „ez a csapat a jelenlegi formájában újra megnyeri a vb-t”. A már visszavonult német szakember erről a csehek ellen 3–0-ra megnyert szombati vb-selejtező után beszélt.

„A hamburgi mérkőzés megmutatta, hogy ez az együttes egyszerűen nagyon egyben van, minőségi játékosok alkotják mind támadásban, mind pedig védekezésben” – jelentette ki Hitzfeld, aki a Borussia Dortmundnak és a Bayern Münchennek is volt edzője, majd svájci szövetségi kapitány lett, s onnan vonult vissza.

„A futballisták többsége az európai topklubokban játszik, így aztán Joachim Löwnek elképesztően sok variációs lehetősége van a csapat összetételét illetően” – mondta Hitzfeld.

A németek szeptember elején Norvégiában győztek 3–0-ra, így két győzelmükkel a C-csoport élén állnak, kedden pedig Észak-Írországot fogadják a vb-selejtezők harmadik fordulójában.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik