„A játékosok klubjaikban csúcsterhelésnek vannak kitéve, egy évben akár hatvan meccsen is pályára lépnek, a fizikai teljesítőképességük határát súrolják. Ők is emberek, nem gépek, úgyhogy kulcskérdés: a szövetségi kapitányok mennyire tudják őket megfelelő regenerációval, edzésmunkával erre a tornára úgymond élesíteni” – vélekedett a Haladás honlapjának Halmosi Péter.

 
A VILÁGBAJNOKSÁG TELJES PROGRAMJA!
A VILÁGBAJNOKSÁG KERETEI
AMIT A VB RÉSZTVEVŐIRŐL TUDNI KELL

„Azok a csapatok lehetnek sikeresek, amelyek játékosai fejben tisztábbak. Mivel a sztárok fáradtak, a kisebb együtteseknek nagyobb esélyük nyílik a jobb szereplésre. Fontos szempont a csapategység. Mint minden világbajnokságon, az oroszországin is lesznek meglepetéscsapatok. Előre ezt szinte lehetetlen megmondani, én Mohamed Szalah miatt Egyiptomot, a topklubokban futballozó játékosaik miatt Horvátországot, valamint a már a franciaországi Európa-bajnokságon jól szereplő Izlandot tippelném.”

„De a hazai pálya, szurkolóinak támogatása miatt Oroszországtól is kiemelkedő produkciót várok. Világbajnokságot ugyan egyikük sem nyer, de sokáig eljuthatnak. A világbajnoki címet a futballnagyhatalmak, mint például Brazília, Németország, Spanyolország és a többi hasonló kaliberű gárda bármelyike megnyerheti, de titkos favoritként a hosszú évek óta együtt játszó Belgium is esélyes lehet. Közvetlenül a meccs előtt döntöm el, ki­nek szurkolok majd. Igyekszem minél több mérkőzést megnézni, de mivel jövő héten a Halival elkezdjük a felkészülést, valószínűleg csak az esti meccseket kapom el. Egy a lényeg: jó, élvezhető futballt lássak.”