Vb 2018: Ez benne van, ha Cristiano az ellenfél – Hierro

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.06.15. 23:13
null
Fernando Hierro egyvalamit nem tudott megoldani: Cristiano Ronaldo semlegesítését (Fotó: AFP)
Fernando Hierro spanyol szövetségi kapitány mindent összevetve elégedett a döntetlennel, Diego Costa viszont sajnálja, hogy a végén két pont kicsúszott a kezükből – íme, az első nyilatkozatok a péntek esti Portugália–Spanyolország (3–3) vb-csoportmérkőzés után.

 

„Ha egy olyan játékos is erősíti az ellenfelet, mint Cristiano Ronaldo, akkor bizony benne van a pakliban az ilyen befejezés – utalt Fernando Hierro a végjátékban esett harmadik CR-gólra. – Megbecsültük a labdát, de Cristianónak egy pillanatnyi lehetőség elég ahhoz, hogy bajt okozzon az ellenfélnek.”

„Ha azt nézzük, hogy kétszer is hátrányban voltunk, akkor nem lehetek elégedetlen az eredménnyel, hiszen visszakapaszkodtunk, és jobban játszottunk – folytatta a spanyol szövetségi kapitány. – Nagyon fontos lépést tettünk meg, szerintem ez a meccs az önbizalmunknak is jót tett. Felülemelkedtünk a csapat körüli összes ellenségeskedésen, amiben fontos szerepe volt annak, hogy a játékosok egy pillanatig sem tévesztették szem elől, mennyire fontos feladatok várnak rájuk a világbajnokságon.”

A spanyol szakvezető dicsérte a kétgólos Diego Costát, aki természetesen maga is meg volt elégedve a teljesítményével:

„Nagyon jól éreztem magam a pályán, és boldog vagyok, hogy gólokat szereztem, kár, hogy ezt az egyébként jó és harcos meccset nem nyertük meg, holott nagyon közel voltunk hozzá – fogalmazott a spanyol válogatott támadó. – Úgy vélem, a két csapat közül mi szolgáltunk volna rá inkább a győzelemre, hiszen kétszer álltunk talpra, majd vezettünk. Tudtuk, hogy minden erőnk mozgósítására szükségünk lesz, s ehhez nagy erőt adott, hogy sokan szorítanak értünk.”

„Boldog vagyok, ez volt az eddigi legjobb teljesítményem a világbajnokságokon. A csapattal is elégedett vagyok, mivel ma jól játszottunk. Szerintem igazságos eredmény született” – mondta a triplázó Cristiano Ronaldo a meccs után.

„Cristiano nagyon jó fizikai állapotban van, de mentálisan is egészen lehengerlő. Még 3–2-es spanyol vezetésnél is a csapat élére állt. Nagyon régóta a lehető legmagasabb szinten futballozik, és jól tudja kezelni ezeket a helyzeteket” – tért ki Fernando Santos, a portugálok szövetségi kapitánya együttese legjobbjának produkciójára.

 

FIFA VILÁGBAJNOKSÁG 2018, OROSZORSZÁG
B-CSOPORT
PORTUGÁLIA–SPANYOLORSZÁG 3–3 (2–1)
Szocsi, Fist Stadion. Vezeti: Rocchi (olasz)
PORTUGÁLIA: Rui Patrício – Cédric, Pepe, Fonte, Guerreiro – Moutinho, B. Silva (Quaresma 69.), W. Carvalho, B. Fernandes (Joao Mário, 68.) – C. Ronaldo, Guedes (André Silva, 80.). Szövetségi kapitány: Fernando Santos
SPANYOLORSZÁG: De Gea – Nacho, Piqué, S. Ramos, Jordi Alba – Busquets, Koke – Iniesta (Thiago Alcantara, 70.), Isco, David Silva (Lucas Vázquez, 86.) – Diego Costa (Iago Aspas, 77.). Szövetségi kapitány: Fernando Hierro
Gólszerző: C. Ronaldo (4., 44., 88. – az elsőt 11-esből), ill. Diego Costa (24., 55.), Nacho (58.)
Sárga lap: B. Fernandes (28.), ill. Busquets (17.)

A B-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Irán 1 1 1–0 +1 3
2. Portugália 1 1 3–3 0 1
2. Spanyolország 1 1 3–3 0 1
4. Marokkó 1 1 0–1 –1 0

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik