Vb 2018: Anglia három fejes góllal verte a skótokat

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.11.11. 22:42
null
Wayne Rooney is társai meggyőző teljesítménnyel nyertek a skótok ellen. (Fotó: Reuters)
Anglia nagyon simán, 3–0-ra legyőzte az ősi ellenfél Skóciát a labdarúgó-világbajnoki selejtező európai F-csoportjának péntek esti mérkőzésén. A szlovákok négyest hintettek a litvánoknak, míg a szlovének nehezen gyűrték le idegenben Máltát.


Anglia és Skócia? Az egyik legpatinásabb ütközet a labdarúgás világban, ráadásul a pénteki, 113. találkozónak nagyobb tétje is volt, mivel világbajnoki selejtezőt vívtak egymással.

A mérkőzés előtt a hazai pályán játszó angolok vezették az F-csoportot a három forduló során szerzett hét ponttal, míg a skótok négy ponttal álltak a negyedik helyen. A skótok legutóbb 1999-ben a Wembelyben tudtak nyerni angol földön.

Gareth Southgate, az angolok megbízott szövetségi kapitánya Wayne Rooneynak adta a csapatkapitányi szalagot. „Élesebb és magabiztosabb, mint legutóbb volt” – szólt az indoklás.

A skótok szövetségi kapitánya, Gordon Strachan elsősorban a belső védő poszton és a támadószekció összeállítását illetően gondolkodott el a legjobban.

Nem túl eseménydúsan kezdődött a meccs. A 14. percben Raheem Sterling a skótok tizenhatosán belül ütközött Lee Wallace-cal, de az eset távol volt a büntetőtől. A skótok valamivel többet birtokolták a labdát, sokat időztek az angolok térfelén, de veszélyes helyzetet nem tudtak kialakítani.

A 20. percben szabadrúgáshoz jutott Anglia 25 méterre a skót kaputól, de Wayne Rooney lövése után a labda szögletre pattant.

A 24. percben megtört a jég: egy kipattanót Kyle Walker nagyszerűen lőtt középre a jobb oldalról, Daniel Sturridge-nek csak bele kellett tennie a fejét. 1–0

A 27. percben nagy lehetőség nyílt a skótoknak az egyenlítésre. Egy szögletet követően Grant Hanley teljesen üresen maradt a kaputól kilenc méterre középen, ám tiszta helyzetben nagyon fölé fejelt.

A 37. percben elmaradt egy angol büntető. Robert Snodgrass gáncsolta Danny Rose-t, de Cüneyt Cakir nem mutatott a tizenegyespontra.

A második félidő elején gyorsan egyenlíthettek volna a skótok: a 48. percben James Forrest 10 méterről csúnyán a kapu bal oldala mellé helyezett. Az első néhány percben több ígéretes támadást vezettek a skótok, de a befejezés nem jött össze.

Az angolok büntettek, az 50. percben egy gyors támadás végén Danny Rose baloldali beadását Adam Lallana fejelte be a kapu bal oldalába. 2–0

A 61. percben már háromra nőtt az angolok előnye. A változatosság kedvéért ismét egy fejes gólt láthattak a nézők, ezúttal Gary Cahilltől Wayne Rooney szöglete után. 3–0

Úgy tűnt, hogy a skótok lélekben fel is adták a harcot, ellenben az angolok továbbra hajtottak a negyedik gólért. Bár ez nem jött össze, így is szép játékkal kerekedtek felül a riválison.

Málta derekasan helyállt hazai pályán a szlovének ellen, mivel csak egy góllal kaptak ki.

A szlovákok meggyőzően érvényesítették a papírformát a litvánok ellen. Már negyedóra után eldőlt a leglényegesebb kérdés, s végül 4–0 lett a vége.

VB 2018
SELEJTEZŐ
EURÓPAI ZÓNA, 4. FORDULÓ
F-CSOPORT

Anglia–Skócia 3–0 (Sturridge 24.. Lallana 50., G. Cahill 61.)
Málta–Szlovénia 0–1 (Verbic 47.)
Szlovákia–Litvánia 4–0 (Nemec 12., Kucka 15., Skrtel 36., Hamsík 86.)

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 4 3 1 6–0 +6 10
2. Szlovénia 4 2 2 4–2 +2 8
3. Szlovákia 4 2 2 7–2 +5 6
4. Litvánia 4 1 2 1 5–7 –2 5
5. Skócia 4 1 1 2 6–8 –2 4
6. Málta 4 4 1–10 –9 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik