Vb 2018: a portugálok Ronaldót és R. Sanchest is bevetik októberben

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.09.29. 22:41
Cristiano Ronaldo és Renato Sanches ismét a portugál csapatban – Fernando Santos szövetségi kapitány kihirdette az Európa-bajnoki címvédő keretét az októberi vb-selejtezőkre. A portugál labdarúgó-válogatott hazai pályán Andorrával játszik a 2. fordulóban, a 3.-ban pedig Feröerre utazik. A magyar nemzeti csapattal egy csoportban szereplő portugálok Svájcban 2–0-s vereséggel kezdték a kvalifikációs sorozatot.

„Most már ki kell szállnunk az Európa-bajnoki üzemmódból, leállni a lazulással és a partizással. Ilyen többé nem történhet meg. Tisztában kell lennünk azzal, hogy egy kvalifikációs sorozat nagyban különbözik egy tornától. Nincs egy 50 napos közös együttlét, amely összekovácsolja a csapatot. Havonta egyszer vagy kétszer játszunk, aztán mindenki visszamegy a klubjához. A válogatott most nemcsak Ronaldo visszatérése miatt lesz erősebb, hanem azért is, mert mindenkinek jobb az edzettségi állapota, és mindenki jobban játékba is lendült. Ezzel nagy gondjaink voltak Svájc ellen” – nyilatkozta Santos.Santos.

„Feröer kiválóan szervezett csapat, mindenkinek meggyűlik velük a baja, és nagyon oda kell figyelnünk az ellenük játszott meccsre. Ha ugyanolyan tisztelettel közelítünk hozzájuk, mint az Eb-ellenfeleinkhez, akkor nyerünk, ha nem, akkor rossz szájízzel fogunk távozni Feröerről” – tette hozzá.

A PORTUGÁL LABDARÚGÓ-VÁLOGATOTT KERETE
Kapusok:
Rui Patrício (Sporting CP), Anthony Lopes (Lyon), Marafona (Braga)
Védők: Cédric (Southampton), Joao Cancelo (Valencia), Pepe (Real Madrid), José Fonte (Southampton), Bruno Alves (Cagliari), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund), Antunes (Dinamo Kijev)
Középpályások: William Carvalho (Sporting CP), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Monaco), Renato Sanches (Bayern München), Adrien Silva (Sporting CP), André Gomes (Barcelona), Joao Mário (Internazionale)
Támadók: Nani (Valencia), Ricardo Quaresma (Besiktas), Bernardo Silva (Monaco), Cristiano Ronaldo (Real Madrid), Gelson Martins (Sporting CP), André Silva (FC Porto), Éder (Lille)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik