Vb 2018: 3.25 milliárd forintjába került egy kínai cégnek a francia arany

Vágólapra másolva!
2018.07.16. 19:24
null
Jó néhány kínai drukker nem (csak) a szimpátia miatt örülhetett Franciaország sikerének (Fotó: AFP)
A kínai Vatti Corp. Ltd. cégnek mintegy 79 millió jüanjába (nagyjából 3.25 milliárd forintjába) került a francia labdarúgó-válogatott világbajnoki győzelme – adta hírül a Reuters. A Francia Labdarúgó-szövetség (FFF) partnerének számító, konyhafelszereléseket forgalmazó cég elindított egy promóciós kampányt, melynek a vége az lett, hogy jelentős összegeket fizethet ki a vevőinek.

A Vatti június 1–30. között tartott egy nagy, egész Kínára kiterjedő akciót. Ha valaki megvásárolta a cég „bajnoki csomagját” (amelynek értéke a 16100 jüant, tehát a 663000 forintot is elérhette), akkor jogosultságot szerzett teljes visszatérítésre abban az esetben, ha Franciaország megnyeri a világbajnokságot. Miután ez megtörtént, az akcióra időben regisztráló drukkerek visszakapják a pénzüket (valószínűleg vásárlási utalványok formájában).

„A kifizetendő összeg jócskán az éves büdzsén belül van, és a profitunkra sem gyakorol jelentős hatást” – írta közleményében a cég még a franciák negyeddöntője előtt.

A drága promóció ugyanakkor hatalmas ingyen marketinget hozott: a kínai közösségimédia-felületeken a Vatti akciója volt az egyik fő beszédtéma az elmúlt napokban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik