Vb 2018: Southgate zűrzavarról beszél és Hartot dicséri

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.10.12. 15:26
Gareth Southgate, az angol labdarúgó-válogatott megbízott szövetségi kapitánya elsősorban a remek napot kifogó kapusnak, Joe Hartnak köszönte meg a Szlovéniában megszerzett egy vb-selejtezős pontot, egyúttal érzékeltette, milyen nehéz helyzetben vette át a csapatot.

„A cél a továbbjutás, e tekintetben megőriztük az esélyeinket, de nem hallgathatom el, hogy zűrzavart örököltünk meg, és a legfontosabb feladatunk az, hogy uralmunk alá vonjuk a hánykolódó hajót” – fogalmazott Gareth Southgate az angol szurkolók számára csalódást keltő eredményt (0–0) és egyértelműen gyenge játékot hozó szlovéniai vb-selejtező után.csalódást keltő eredményt (0–0) és egyértelműen gyenge játékot hozó szlovéniai vb-selejtező után.

A Sam Allardyce-t nemrégiben váltani kényszerülő Southgate négy mérkőzésre kapott megbízást: a ljubljanai 0–0 előtt az angolok nem túl meggyőző játékkal verték meg Máltát (2–0), novemberben Skócia lesz az ellenfelük vb-selejtezőn, majd Spanyolország felkészülési mérkőzésen.

Phil McNulty, a BBC szakírója elismeri, hogy bizonyos értelemben valóban zűrzavart örökölt Southgate, csakhogy a nyári Eb-n a korai kieséssel „beárazott”, ugyanakkor tehetséges labdarúgókban nem szűkölködő csapattal csak négy pontot sikerült kicsiholnia két nyerhető vb-selejtezőből, aminek egyik oka mindenképpen az, hogy nem sikerült új impulzusokat adnia játékosainak.

A Radio 5-ön szakértő Jermaine Jenas úgy véli: a hirtelen kinevezés valóban zűrzavarral járt, de szerinte nem biztos, hogy a kapitánynak szerencsés ilyesmivel takaróznia egy mégoly nehéz helyzetben.

Southgate persze mondott mást is, dicsérte például a kapust, Joe Hartot.

„Az egész összetartás alatt példamutató hozzáállással és fantasztikusan teljesített. Nyugodt és összeszedett volt, a megszerzett pontot az ő kulcsfontosságú védéseinek köszönhetjük. A végső cél a világbajnoki kvalifikáció, amelyhez még nagyon jól jöhet a most bezsebelt egy pont, ugyanakkor mindenki láthatta, hogy játszhattunk volna sokkal jobban is. A szlovén csapat lehetőségeinek többségét mi idéztük elő a hibáinkkal.”

JOE HART A SZLOVÉNIA ELLENI MÉRKŐZÉSEN

VB 2018, SELEJTEZŐ

AZ F-CSOPORT ÁLLÁSA
1. Anglia 3 2 1 3–0 +3 7
2. Litvánia
3
1
25–3
+2
5
3. Szlovénia 3 1 2 3–2 +1 5
4. Skócia 3 1 1 1 6–5 +1 4
5. Szlovákia 3 1 2 3–2 +1 3
6. Málta 3 3 1–9 –8 0
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik