FFT: az angol robot, aki majdnem elcsapta Kuytöt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.07.04. 16:59
Ha már az angolok továbbjutottak a vb-n, beszéljen egy volt válogatott csatáruk, akire garantáltan mindenki emlékszik! Milyen az, amikor Anglia mezében kifütyülték? Hogyan jött a híres robottánc? Tényleg majdnem megölte Dirk Kuytöt? Kilóg a lába az ágyból? Aki a FourFourTwo olvasóinak kérdéseire válaszolt: Peter Crouch.

 

Szinte furcsa már belegondolni abba, hogy volt idő, amikor Peter Crouchot nemhogy nem szerették, de egyenesen küzdenie kellett a vele szembeni előítéletek ellen, és azért, hogy a legmagasabb szinten játszhasson. Különösen, hogy 2017-ben az Év emberének választották. Szerencsére az az esztendő nagyon jól ment Crouch-nak. Nemcsak visszaküzdötte magát a harcvonalba a Stoke-nál, de belőtte a századik Premier League-gólját, és saját rádióműsort is kapott.

„Amikor először rám néztek a szurkolók, az volt az első kérdésük: »Ez meg hogyan focizhat?«. Emlékszem, válogatottként Angliában először 2005 októberében léptem pályára Lengyelország ellen az Old Traffordon, és rendesen kifütyültek. Kemény időszak volt. Akkor az járta, hogy ha én is játszom, akkor hosszú labdákkal kell szöktetni, ám szerencsére idővel bizonyítani tudtam, hogy ennél azért összetettebb a futballom. Ezt követően sokkal keményebben kellett edzenem, hogy ne így gondolkodjanak rólam.”

A teljes cikket elolvashatja a FourFourTwo oldalán, idekattintva!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik