Felkészülés: unalomba fulladt az angol-német második félideje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2017.11.10. 22:54
null
Ruben Loftus-Cheek (balra) bemutatkozott az angol válogatottban (Fotó: AFP)
Hiába játszott nagyszerűen az első játékrészben a német labdarúgó-válogatott, végül egy unalmas második játékrésszel csupán gól nélküli döntetlent ért el Anglia vendégeként.

 

Már abszolút a világbajnoki felkészülésnek szentelte a németek elleni hazai mérkőzést az angol labdarúgó-válogatott, amelynek szövetségi kapitánya, Gareth Southgate két újonccal kezdett péntek este.

A Wembleyben mutatkozhatott be a legjobbak között Ruben Loftus-Cheek, a Crystal Palace középpályása, illetve Tammy Abraham, a Swansea csatára, de a kezdő tizenegyben kapott helyet az egyszeres válogatott Harry Maguire, a kétszeres válogatott Kieran Trippier, illetve Jake Livermore is, aki hatodik alkalommal öltötte magára a nemzeti csapat mezét.

A vendégeknél is akadt egy újonc, Joachim Löw együttesében ezúttal az RB Leipzig védője, Marcel Halstenberg lépett pályára első alkalommal.

A 20. percben Leroy Sané majdnem elkeserítette az angolokat, a Manchester City játékosa gyönyörűen tekert a jobb felső sarok felé, de a labda a lécen csattant

A 23. percben még nagyobb lehetőség maradt ki, Timo Werner került ziccerbe, lövését Jordan Pickford védte, a labda Sané elé pattant, az ő lövését Phil Jones a gólvonalról kifejelte, Julian Draxler pedig végül megoldotta a helyzetet, mert nyolc méterrel a kapu fölé bombázott. A helyzetnél ráadásul Jones meg is húzódott, le kellett cserélni.

 




 

A 28. percben Antonio Rüdiger 30 méterről tüzelt, Pickford magabiztosan védett. A 39. percben ismét Werner lábában volt a lehetőség, ám ez a helyzet is kimaradt.

Az első félidő nyomasztó német fölénye után a 48. percben majdnem az angolok szereztek vezetést, azonban Jamie Vardy közeli fejesére Marc-André ter Stegen óriási bravúrral leért.

Ezzel gyakorlatilag az utolsó helyzetet láthatták a nézők, a mérkőzés nagyon leült, az életveszélyes német helyzeteknek nyomát sem lehetett látni, s az angolok se nagyon jutottak el a vendégek kapujáig.

A szurkolók papírlapok dobálgatásával múlatták az időt, a néhány sárga lap és a sok csere már nem villanyozta fel őket. A hajrában még két újoncot avatott Southgate, pályára lépett Joe Gomez és Jack Cork is, a 94. percben pedig kimaradt az utolsó félóra legnagyobb helyzete (Jesse Lingard hat méterről a léc fölé lőtt), így a végeredmény 0–0 maradt.

Az angolok jövő kedden Brazília, a németek Franciaország ellen zárják az évet.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
Anglia–Németország
0–0
London, Wembley, 81 382 néző. V: Pawel Raczkowski (lengyel)
Anglia: Pickford – Ph. Jones (J. Gomez, 25.), Stones, Maguire – Trippier (Walker, 71.), Livermore (Cork, 86.), Dier, Loftus-Cheek, Rose (Bertrand, 71.) – Vardy (Lingard, 86.), Abraham (Rashford, 60.). Szövetségi kapitány: Gareth Southgate.
Németország: Ter Stegen – Ginter, Hummels, Rüdiger – Kimmich, Gündogan (Rudy, 86.), Özil, Halstenberg – Draxler (Can, 67.), Werner (Wagner, 73.), L. Sané (Brandt, 86.). Szövetségi kapitány: Joachim Löw.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik