Belgium: két ország is akarja a Dzsudzsákéknak gólt lövő szélsőt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2010.11.04. 17:59
Meghívót kapott a marokkói labdarúgó-válogatottba Nacer Chadli, a holland bajnokságban szereplő Twente kiváló formában lévő marokkói származású, belga szélsője, ám még a belga szövetségi kapitány sem tett le a beválogatásáról.

Az ügy pikantériája, hogy a marokkói szövetségi kapitány nem más, mint az egykori kiváló belga jobbhátvéd, Eric Gerets. Marokkó november 17-én Észak-Írországgal vív felkészülési mérkőzést, és a 21 éves játékos kijelentette: egyelőre csak a bő keretnek tagja, ám ha valóban meghívót kap, elmegy, mert „kiváló alkalom lenne megismerkednie a marokkói válogatottal". Chadli hozzátette: „Ez csak barátságos meccs, ettől függetlenül a későbbiekben dönthetek úgy, hogy inkább a belga válogatottban szeretnék játszani. De onnan egyelőre nem hívtak, és nem is várom, hogy hívjanak."

Georges Leekens, a belgák szövetségi kapitánya kifejtette: megérti Geretset, hogy feltűnt neki a jó formában lévő fiatal játékos. A maga részéről ő is régóta figyeli, sőt már jelezte is a Twente trénerének – aki történetesen szintén belga, az egykori kapus Michel Preud'homme –, hogy „egy nyugodtabb pillanatban" leül beszélni a játékossal.

Chadli a belgiumi Liege-ben született, ám holland akadémián neveltek belőle futballistát. Szombaton remek góllal ő döntötte el a PSV elleni holland bajnoki rangadót, és a héten fontos gólt szerzett a Twente brémai BL-csoportmérkőzésén is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik