Kétgólos győzelemmel rajtoltak a szerbek az Eb-selejtezős csoportunkban

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2023.03.24. 20:22
null
Tadics gólját követően már a 16. percben örülhettek a szerbek (Fotó: AFP)
A labdarúgó Eb-selejtező G-csoportjában Szerbia hazai pályán 2–0-s győzelmet aratott Litvánia felett.

 

EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G-CSOPORT, 1. FORDULÓ
SZERBIA–LITVÁNIA 2–0 (1–0)
Belgrád,Rajko Mitics Stadion.Vezette:Visser (belga)
Gólszerző:
Tadics (16.), Vlahovics (53.)

A csoport másik mérkőzésén
BULGÁRIA–MONTENEGRÓ 0–1

Az előzetesen a csoport egyik fő esélyesének tartott Szerbia az erősorrend alapján leghátul elhelyezkedő Litvániát fogadta a Rajko Mitics Stadionban. Nemcsak a két csapat közötti tudásbeli különbség, hanem az egymás elleni mérleg alapján is Mitrovicsék számítottak a fő esélyesnek. Déli szomszédaink korábban hat alkalommal mérkőztek Litvániával, és ebből ötször nyerni is tudtak, egy alkalommal vereséget szenvedtek. Hazai pályán három alkalommal is háromgólos szerb győzelem született.

A találkozó első lehetősége Litvánia előtt adódott. A második percben egy jobb oldali beadás után Jankauskas fejelt a kapu mellé. Nem kellett sokáig várni a hazaiak vezető találatára sem. A 16. percben mintaszerű akció során Mitrovics ugratta ki a bal szélen meglóduló Koszticsot, a Juventus szélsője az alapvonal közeléből visszapasszolt Tadicshoz, aki kilenc méterről a bal alsó sarokba lőtt. Nem sokkal később szögletből Mitrovics fejelt a kapu fölé, majd Grujics távoli lövése szállt mellé. A 28. percben nagy lehetőséget puskáztak el a litvánok, egy kontratámadás végén Golubickas maradt üresen a bal szélen, középre passzolt labdája Paulauskast találta meg, aki lefordult védőjéről, majd 11 méterről a kapu mellé lőtt. A félidő hajrája szerb fölényt hozott, de sem Mitrovics, sem Grujics nem tudta bevenni Barktus kapuját.

A második félidő is litván lehetőséggel indult, de Jankauskas hiába törhetett egyedül kapura, lövése nem okozott gondot a szerbek kapusának. A másik kapu előtt a szerbek ellenben nem hibáztak. A leshatáron kilépő Mitrovics Tadicsot ugratta ki az 53. percben, az Ajax támadója pedig Vlahovicsot hozta kihagyhatatlan helyzetbe, a Juventus csatára hat méterről a léc segítségével juttatta kapuba a labdát. A 65. percben Kosztics talált a litván kapuba, de az akció egy korábbi szakaszában a csereként beálló Zsivkovics lesen volt, így a játékvezető jogosan érvénytelenítette a találatot. A hajrában a gólhoz legközelebb a litvánok jártak, de Novikovas hiába játszotta tisztára magát a 16-oson belül, nem tudott a kapuba találni. 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik